Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert eléggé elszaladt mellettem az idő, lévén nem sűrűn cserélgetem az autót.

    Lassan 8 éve használunk egy 2003-as Lexus IS200-at, szerencsére valóban rendkívül megbízhatónak bizonyult, semmi komoly baja nem volt, a legköltségesebb dolog egy rosszul elvégzett szélvédőcsere miatti ismételt javításban kimerült az általános karbantartásokon felül.

    Most viszont elérkezettnek látom az időt a cserére, mert csodák nincsenek, az idő telik, lassan 20 éves lesz, szeretnék egy fiatalabb autót és az igények is változnak, ritkán van már használva, már nem túlzottan szempont a vezetési élmény, az, hogy hátsó kerekes és szép a 6 henger hangja, stb...

    A felhasználás tekintetében kb évente 8-9.000 km-t futással és sajnos elsősorban városon belüli használat lenne, heti 3-4 alkalommal nagyon rövid 4 km-es távok és 2-3 hetente egyszer szintén városon belüli 20-25 km-es távok. Továbbá havi, kéthavi rendszerességgel 200-250 km körüli autópályás táv. Ezek a fix felhasználások, illetve külföldi nyaralás és társai évente 2-3 alkalom.

    Amúgy sem vagyok oda a dízelekért, de ezer százalékban nem zárkóznék el tőlük, viszont gyanítom ilyen jellegű felhasználásra nem tenne jót neki. A keret kb 5 millió Ft és minimum 7 évig szintén megtartanám az autót. Kombi és Prius nem kell, elsősorban sedan érdekel, de az 5ajtóstól sem zárkózunk el. Ketten vagyunk gyerek nincs.

    Vennék szívesen ismét Lexust, de IS250-et nem szeretnék, a 300h meg a kereten túl van már. Gondolkoztam még Toyota Corollán, a Hyundai is eszembe jutott, de egyáltalán nem ismerem őket, egyszer vezettem egy 2010-es i30-at, elájulva nem voltam tőle, már nyüszögtek benne a műanyagok. Passat és Octavia felé is kikacsintottam az ázsiai vonalról, de nem tudom mennyire megbízhatóak a TSI motorok. Új Swiftre is gondoltam, de a csomagtartó a vasaló Swift óta olyan kicsi, hogy 5 szatyor és 1 zsugor víz pont befér, ennél azért egy kicsivel nagyobb csomagtartót szeretnék. Nem bánnám, ha egy szívó benzines autónk lenne, valamelyik megbízható típusból.A Lexus nem rohadt, megbízható a motorja, nagyon jól bírja a futóműve és az egész autó könnyen szerelhető. Valami ilyesmi az elvárás továbbra is. Ne rohadós legyen és ne szétbonyolított legyen egy egyszerű futómű javítás. Szerintetek mit lenne érdemes venni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák