Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oliwire

    őstag

    Sziasztok,

    Nagy dilemmában illetve keresésben vagyok. Kihívást szerető és türelmes fórumtársaknak javaslom a továbbiakat.

    Felhasználási szokásaimtól kissé eltérő típusú/méretű autót keresek, majd a végén kifejtem, mire is használom a kocsit, és milyen autótípust ajánlottak már erre.
    Amiket szeretnék, hogy tudjon:
    D-szegmens méretű autók tetszenek nekem, azon belül is a sedan és a liftback kialakítású autók. Kombik nem tetszenek külsőre. Mindenképpen benzines vagy hybrid legyen, majd a végén kiderül, miért.

    Példák:
    Ford Mondeo MK4-5,
    Skoda Superb Gen2-3
    Mazda 6 Gen2-3
    Kia Optima
    Volkswagen Passat B7, B8, CC

    C-szegmensből is néztem azért párat, mert ott lehet jobb felszereltséggel kapni autókat, a nagy méretet feláldozva, itt is a sedan illetve liftback típus tetszik.:

    Ford Focus MK3-4
    Skoda Octavia 2gen FL+ 3gen,
    Volkwagen Jetta A6
    Hyundai Elantra

    Extrák közül szeretném ha lenne benne:
    olyan bluetooth kihangosító, mellyel a zene is átmegy telefonról a kocsira, jó minőségben, és a kocsiban lévő gombokkal léptethető a zene.
    LED-es menetfény, elvileg 2012 utáni autókba kötelezően kellett, de akkor még nem mindegyiknél LED-es volt. Nem tudom melyik évtől álltak át a gyártók a LED alkalmazására menetfénynél.
    Tempomat
    6 sebesség manuális váltónál
    Digitklíma
    Olyan teljesítményű autót szeretnék, ami dinamikusabban megy, mint a mostani Ford Focus MK2 benzin 1.6. Legyen benne még erőtartalék autópályán 130 felett, 80-nal közlekedő kocsisort is dinamikusan meg tudjam előzni, és ne érezzem, hogy teljesítményben gyengül, ha a klíma be van kapcsolva.

    A felhasználásom többnyire város, napi 10-10 km, majd hétvégén 45-45 km, autópályás utazás teljesen random. Molnarpeter fórumtárs ajánlotta az Opel Amperat, ami a legésszerűbb megoldás lenne, csak ugye az ész és a szív harca.. Az Amperához hiányzik nekem egy garázs, aminél tölteni tudnám, így arra garázs nélkül most nem érdemes beruházni.

    Legjobban jelenleg a Kia Optimához húz a szívem, mert hybrid, nagy, és a felsorolt extrák is benne vannak. Példa: [link]

    Jaj igen, és a csattanó: én 4.000.000 HUF összeget szántam erre, így azt is szeretném tudni, hogy ha keret alatt akarunk maradni, mit engedjek el.

Új hozzászólás Aktív témák