Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • travis84

    csendes tag

    Jelenleg egy Citroen Xsara-m (1999, 1.9d) van, de az elmúlt 3 évben szervizre költött 600 ezer Forint arra ébresztett rá, hogy hiába a kényelem, a nagy csomagtartó és a remek fogyasztás, sajnos előbb-utóbb meg kell válnunk egymástól.
    A véleményetekre lennék kíváncsi: 2.5 millióból kellene, max 7-8 éves autó családomnak (2 felnőtt, 1 kisgyerek), kb 12 ezer km/év futással (kb. város 4e, országút 5e, autópálya 3e) sokat számoltam, osztottam szoroztam. Végül megbízhatóság szempontjából két márkára szűkítettem: Kia és Honda. Ezek közül is a kisebb méretűek, mivel a nagyobbak sajnos árban nem férnek bele.
    Körülbelül 5 évre tervezem az autót, ezután eladva szeretnék majd egy nagyobba. Számoltam vételi árat, fogyasztást, üzemanyagárat, biztosítást és az 5 év múlva esedékes eladást is belekalkuláltam, így kaptam a következő táblázatot.

    A győztes a számok alapján a 09'-es Ceed, de igazából vannak aggályaim. Mindegyiktől félek egy kicsit, a Ceed csomagtartója (340) a 410 literes Xsara után kicsi lesz, a Honda Jazz 1.2-es, vagy a Civic 1.4-es motorja autópályán valószínűleg gyenge. Ha ezeket belekalkulálom, akkor sajnos a drágább 1.4-es Jazz vagy a 1.8-as Civic jön ki győztesen. Ti mit gondoltok ?

Új hozzászólás Aktív témák