Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    No így fél üveg nyugtató bor után azért a magunk védelmében is mögszólalnék :)
    Először is örülök, hogy ennyi tapasztalt autóvásárló (és talán eladó is) gyűlik itt össze, legalább van kitől tanulni. DeFranco kolléga rá is segített kicsit a vákuumra ami levitte ezt a finom merlotot, de már megszokhattam volna, hogy ha valamit venni akar az ember, egy szakfórumon simán el tudják bizonytalanítani még abban is, hogy a nevét helyesen írta le az előbb :Đ

    Pár hsz-al fentebb írtam az első élményről, amikor tegnap találkoztunk az autóval. Az az autó ott és akkor és a próbakör alatt megvett minket. Átnéztük, aláfeküdtünk, körbetapogattuk. Ha kiderül, hogy mindene szar, akkor megemelem a kalapom az előtt éselmegyek hozzá tanulni, aki úgy össze tudta szigszalagozni azt a szart, hogy így viselkedjen. Megvett egy autót, felújította, használta kicsit, letámasztotta, talán kis haszonnal eladja. Nem volt a környéken se másik bontott autó, még különösebben felszerelt műhely se, hogy ebből éljen. Egy pösti mackónadrágos borostás izzadt trikós szandálos bayernmünchen frizurás napszemüveges aranyfogú bagózó nepper esetében azért nem így álltunk volna hozzá a dologhoz alapból.

    Mi történik? Egy cég elad egy autót egy magánszemélynek. A volt tulaj kiemelte, hogy a cég tevékenységi körébe tartozik az autókereskedelem is. Meg bizonyára jó magyar módra kb. 300 másik tev.kör is, a kenyérsütéstől kezdve a kurvafuttatásig. Na jó, utóbbihoz kell azért egy BMW és a haja is túl sok volt hozzá. Ennek a jogi felállásnak bizonyára mérhetetlenül sok hátránya mellett szerintem van egy nagy előnye is, egy kereskedőt számon lehet ám kérni az eladott áru után, miben különbözik ez az eset egy telephellyel rendelkező kereskedéstől? :) Kiállította a számlát is (bizonylat), innentől nem gondolom azt, hogy csak úgy leléphet, alapít egy másik céget és keresi a köv. áldozatot. Ennyi pénz nem ér manapság ennyit. Magánszemély esetében mehetne a mutogatás, hogy dehát itt se jártunk, sose látott minket.

    Az adásvételin volt egy pont ahol nyilatkozik az eladó az autó tehermentességéről (elidegenedési tilalom kizárva így szerintem).

    Én vállalom, hogy így csináltuk, direkt le is írom részletesen a folyamatot, lehet okulni! :) Pont erre való a fórum, hogy talán tanulunk a másik hibájából. Ha nem, akkor a sajátunkból.

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák