Hirdetés

Kockalejátszó nem csak kockáknak

A hordozható audiolejátszók mindig képesek meglepetést okozni az egyszerű felhasználónak. Bár a dél-koreai DoDoNától tulajdonképpen nem is annyira mellbevágó a kocka alakú, hordozható készülék ötlete, hiszen a cég logójában, illetve az általuk alkalmazott tipográfiai elemekben gyakran felbukkan a hexaéder.

Az S100 első pillantásra leginkább egy mini méretű elöltöltős mosgógépre hajaz. Ez elsősorban nyilván az 1,1 hüvelyk átmérőjű OLED képernyőnek köszönhető, ami a készülék frontfelületén kapott helyet, már ha beszélhetünk eme eszköz esetében ilyesmiről. A kis méret ellenére a kijelző 96x96 képpont megjelenítésére képes, ami azt feltételezi, hogy a felhasználó azért könnyen eligazodhat a menüpontok között vagy a könyvtárstruktúrában. Erre szüksége is lehet, ha ki akarja használni a modellben rejlő lehetőségeket. A négy gigabájtnyi belső memória már igen korrekt mennyiségű zeneszám elraktározását teszi lehetővé, de ez persze attól is függ, hogy a felhasználó mennyire vájtfülű. Az MP3, WMA, OGG kiterjesztésű fájlok mellett ugyanis a termék képes a nagyobb méretű, ám jobb minőségű és egyre elterjedtebbé váló FLAC (Free Losless Audio Codec) formátum kezelésére is.

A DoDoNa S100 a beépített tunernek köszönhetően rádióként is használható. Sőt mivel egy órát is beleépítettek, ezt megtámogatva az Alarm funkcióval, akár ébresztőóraként is bevethetjük. Ebből következik, hogy hangszórót is építettek bele, amelynek kimenő teljesítménye 0,7 watt. Ez elsőre nem tűnik túl soknak, ám arra éppen elég, hogy nyolc órára felezze a termék üzemidejét, amennyiben csak erről hallgatjuk a zenét. A 167 dollárt kóstáló, 5 x 5 x 5 cm méretű modell ahhoz túl nagy, hogy csak úgy becsúsztassuk a farzsebünkbe, de egy kabátzsebben vagy övtáskában már kényelmesen elfér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés