Hirdetés

Oroszországból szeretettel: ultravékony és pillekönnyű a RoverMedia Aria L1

Túlzás lenne azt állítani, hogy a piac tömve van az Oroszországból származó termékekkel, úgyhogy egyfajta unikumnak is tekinthető a Rover Computers hordozható médialejátszója. A vállalat korábban is letette már a névjegyét ezen a területen, sőt otthonosan mozog az érintőképernyős telefonok, notebookok, valamint a különféle számítógépes perifériák világában is.

Mindössze öt milliméter vastag és akkumulátorral együtt is csupán húsz grammot nyom az Aria L1, úgyhogy lassan tényleg ott tartunk, hogy egy erősebb fuvallat is messze röpítheti a féltve őrzött kütyüket. Amilyen könnyű, olyan sokat tud, hiszen a MP3, WMA, FLAC és APE hangformátumok mellett képes a RM, RMVB, FLV, MPG, DAT, AVI, MP4, WMV, 3GP kiterjesztésű audiovizuális tartalmak megjelenítésére is. Az már gyakorlatilag alapelvárás egy ilyen jellegű termék esetén, hogy egyfajta fotóalbumként lehessen használni. Erre is alkalmas az eszköz, amely a BMP, JPG és GIF képek megjelenítésére ad módot.

A modell igény szerint kicsi e-booként is funkcionálhat, ám a mindössze két hüvelyk képátlójú, 320x240 képpont megjelenítésére képes LCD kijelző miatt nem biztos, hogy nagy tömegek fogják erre használni. Viszont diktafonnak és rádiónak tökéletes lehet. Tudták ezt a fejlesztők is, úgyhogy mikrofont és rádiótunert is integráltak a termékbe. Az Aria L1 hét előre eltárolt equalizerbeállítással rendelkezik, ám ha a felhasználó úgy gondolja, módosíthat a hangzáson, és amennyiben úgy véli, hogy rábukkant a bölcsek kövére, akkor el is mentheti a változtatásait. Az érintőképernyőnek köszönhetően a lejátszóra nem kellett túl sok gombot pakolni, aminek eredményeként kimondottan elegánsan fest az eszköz. A négy gigabájt tárolókapacitású RoverMedia Aria L1 84 dollárba kerül, a nyolc gigás pedig 104 zöldhasúért lehet a miénk.

Azóta történt

Hirdetés