Hirdetés

Januárban jön a Cowon új médialejátszója

A közelmúltban már lehetett hallani kósza híreket a Cowon új multimédiás lejátszójáról, de a konkrétumokkal ezidáig adós maradt a cég. Most azonban lehullt a lepel a V5 HD fantázianevű eszközről. A vállalat már korábban is komoly energiákat mozgatott meg, hogy tényezővé váljon a nagyobb képernyős hordozható lejátszók piacán, elég ha csak az O2, illetve az S9 típusjelzésű modellre gondolunk.

A WinCE 6.0 operációs rendszert használó kütyü egy 4,8 hüvelykes LCD kijelzővel rántja magára a potenciális felhasználók tekintetét, hiszen gyakorlatilag a termék egész frontfelületét az érintőképernyő teszi ki, amely 800x480 képpont megjelenítésére képes. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mit is jelöl a HD a termék nevében. Nos a V5-öt egy HDMI port segítségével összekapcsolhatjuk egy, a nagy felbontású tartalmak megjelenítésére módot adó tévével, és az képes a Cowon lejátszóján tárolt tartalmat 720p (1280 x 720) felbontás mellett megjeleníteni. Ebből logikusan adódik, hogy a készülék rendelkezik integrált HDMI csatlakozóval, emellett találunk rajta egy kompozit és egy USB csatlakozót is. Ez utóbbival kapcsolódhatunk a számítógépünkhöz, és az akkumulátort is ennek segítségével tölthetjük fel.

A mellékelt telep viszonylag hosszú idejű használatot garantál, hiszen 45 órán keresztül működtethetjük, amennyiben pusztán zenehallgatás a célunk, audiovizuális tartalmakat pedig tíz órán keresztül nézegethetünk rajta. Ez pedig már elég lehet, hogy egy hosszabb utazás alatt se unjuk magunkat halálra. A V5 HD egy beépített T-DMB tunerral is rendelkezik, így akár televíziózásra is használható.

A mindössze 197 grammot nyomó, 128 x 82 milliméter széles termék csupán másfél centi vastag, így akár egy nagyobb zsebben is vidáman elfér. Képes többek között az MP3, WMA, OGG, WAV és a FLAC kiterjesztésű audiofájlok kezelésére. Akkor sem jön zavarba, ha mozgóképeket szeretnénk rajta lejátszani, hiszen az AVI, WMV, MP4 formátum mellett az MKV, MPEG-4 AVC tartalmakkal is elboldogul, és persze a DivX anyagok sem okoznak neki problémát. Hordozható fotóalbumként is funkcionál, hiszen a JPG, BMP, PNG és TIF kiterjesztésű képfájlokat bármikor képes a képernyőjére varázsolni.

A négy színben (fekete, fehér, ezüst, rózsaszín) piacra kerülő Cowon V5-nek 8, 16, illetve 32 gigabájt tárolókapacitású változatai lesznek elérhetők. Ezek közül a nyolc gigás már várhatóan 253 dollárnak megfelelő wonért a miénk lehet, de persze csak akkor, ha koreában járunk, hiszen egyelőre még csak a távol-keleti országban lesz megvásárolható az eszköz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés