Hirdetés

Két új hordozható médialejátszó a láthatáron

A Cowon az utóbbi időben elég szépen megrázta magát. A vállalat folyamatosan szállítja hordozható multimédiás lejátszóit, és márkáit nézve (Cowon, iAUDIO) túlzás nélkül állítható, hogy több vasat tart a tűzben.

Ráadásul tevékenységüket a jelek szerint a szakma is elismeri, hiszen az idei évben több red dot design díjjal is jutalmazták az eszközeiket. Az elméletileg hamarosan a boltokba kerülő, J3 típusjelzésű termék is nagyon jól illeszkedik a közelmúlt eszközeit meghatározó stratégiába. Először január elején kezdtek szállingózni a hírek az új modellről, amiről azt ígérték, hogy márciusban már a boltokban lesz. Ehhez képest még mindig nem lehet tudni, hogy egészen pontosan mit tud az eszköz, mennyibe fog kerülni és mikor lehet megvásárolni.

Cowon J3
Cowon J3

Az biztosnak látszik, hogy a J3 egy 3,3 hüvelyk képátlójú, 480x272 képpont megjelenítésére képes AMOLED érintőképernyőt kap majd. Elméletileg három különféle változat, 4, 8 és 16 gigabájt tárolókapacitású eszköz közül választhatnak majd a felhasználók. Ezek mindegyike rendelkezik a digitális tévéadások vételére alkalmas tunerrel (a támogatott szabványok köre egyelőre nem ismert), képesek lesznek a Bluetooth kapcsolat megteremtésére, és helyet kap rajtuk egy tévékimenet is. Ez utóbbi valószínűsíti, hogy a J3 lehetővé teszi majd a nagy felbontású audiovizuális tartalmak lejátszását is. A megfelelő formátumokról szintén nem lehet biztosat tudni, de az tény, hogy ezen a területen sokoldalúnak kell lennie egy eszköznek, mert ma már nem elég az MP3, a WMA és az AVI fájlok lejátszása.

A Coby MP570 kisebb és egyszerűbb eszköz, ez már ránézésre látszik. Leginkább a Samsung YP-S2-re, a kavics alakú hordozható audiolejátszóra hasonlít. A hasonló formatervezés mellett ezt az érzést erősíti, hogy az LCD kijelzőt erről a modellről is lespórolták, ami sejtetni engedi, hogy könyvtárstruktúrát sem lehet rajta kialakítani.

Coby MP570
Coby MP570

A készülék 2 gigabájtos integrált memóriával rendelkezik, és az MP3 kiterjesztésű fájlok mellett a WMA anyagok megszólaltatására is képes. Helyet kapott rajta a 3,5 milliméteres jack kimeneten kívül egy USB csatlakozó is. Ennek segítségével töltheti fel rá a zeneszámokat a felhasználó, illetve az akkumulátor is ezen keresztül kapja az energiát. Az MP570 öt órányi folyamatos zenehallgatást biztosít, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe is kerülne az élmény a felhasználóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés