Bolondos dallamok

PMP-k, MP3- és MP4-lejátszók, hordozható tévék, az ember csak kapkodja a fejét, annyi mindent zúdítanak rá mostanában a gyártók a mobil szórakoztatóelektronikai termékek szegmensében. Persze csak ne panaszkodjunk, még mindig jobb ez, mintha megint sorba kellene állni az elemért és a banánért. A terméközönben a sose hallott, sose látott, kétes hátterű márkák mellett szerencsére rendszeresen felbukkannak, az ismert, minőségi darabokkal előrukkoló vállalatok is. Ebbe a vonalba illeszkedik az iRiver E30 névre hallgató hordozható lejátszója, amely a közelmúltban vált elérhetővé

A termék alapvetően zenelejátszásra szolgál, hiszen 1,8 hüvelyk képátlójú, 176x220 pixel felbontású, 260 000 szín megjelenítésére képes kijelzője nem igazán teszi lehetővé, hogy maximálisan kiélvezzék a felhasználók a mozgóképek által nyújtott örömöket. De a termék természetesen biztosítja ezek (az SMV formátum) lejátszását is, éppúgy, mint az állóképek megjelenítését, amennyiben azok JPEG vagy BMP kiterjesztésűek. Az audioanyagok közül pedig az MP3, WMA, APE, FLAC és WAV formátumokkal boldogul.

A kétszer 17 mW kimenő teljesítményű készülék öt előre eltárolt equalizer beállítással rendelkezik, amelyek között megtalálhatók a rock-, pop-, klasszikus és jazz-zenéhez szánt lehetőségek is. Nem túl gyakori megoldás, hogy az ilyen eszközök képesek legyenek a dalok sebességének megváltoztatására, de az E30 ezt is tudja. Ezt biztosan értékelni fogják azok, akik túl gyorsnak találják Celine Diont, esetleg kicsit felpörgetnék a Napalm Death 8-15 másodperces klasszikusait.

A 42 milliméter széles, 89 mm magas és 9,8 mm vastag, tehát meglehetősen kecses termék mindössze 36 grammot nyom. Akkumulátora három órányi töltés után öt órás folyamatos videózást tesz lehetővé, ám amennyiben valaki csak zenehallgatásra kívánja használni, akkor nyolc óráig nem is kell foglalkoznia az akkuval. A két gigabájt memóriával rendelkező iRiver E30 tízezerbe kerül. De sajnos jenbe és nem forintba, ami azt jelenti, hogy körülbelül 110 dollárt kell kifizetnie annak, aki szeretne egy ilyet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés