Hirdetés

Mindent a szemnek, mindent a fülnek

Elég sok meghökkentő dolgot produkált az utóbbi években a szórakoztatóelektronikai és az IT-piac. Elég, ha csak a búvárszemüvegbe épített videokamerára, a karórába integrált telefonra, a karkötőbe szerelt USB tárolóra, vagy a gyémántokkal feldobott fülhallgatókra gondolunk. De talán ezek közül is kitűnik a Zetronix SM-05-4 típusjelzésű eszköze, ami nem más, mint egy napszemüveggel összeházasított audiolejátszó

Az UV szűrős lencsékkel felszerelt modell száraiba applikálták az egyes komponenseket, így azért valószínűleg az átlagosnál jóval súlyosabb darabról van szó. Előnye, hogy nem kell semmilyen más eszközt magunkkal vinnünk, ha zenét akarunk hallgatni. Elég, ha csak lazán felnyúlunk, és megbökdössük néhányszor a keretet. Egy távirányító azért talán elfért volna, egy idő után kimondottan idétlenül festhet, ha valaki állandóan és feltűnően a szemüvegét babrálja.

A két GB flashmemóriával ellátott készülék egy USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, ahonnan már pikk-pakk feltölthetjük rá a zenéket. Az eszköz a kötelezőnek mondható MP3 és WMA formátumok mellett még a WAV kiterjesztésű audiofájlok lejátszására is módot ad.

Alapkiszerelésben a Zetronix ad hozzá egy fülhallgatót is, és a felhasználó négyféle szín (ezüst, fekete, kék, bordó) közül döntheti el, hogy melyik keret áll a legközelebb az ízléséhez, egyéniségéhez. Lítium-ion akkumulátora a gyártó állítása szerint két órányi töltés után öt órán keresztül bírja a strapát. A napszemüvegbe épített MP3-lejátszó ára a lencsétől és a keret kialakításától függően huszonkét és harminchárom dollár között mozog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés