Szuperolcsó, szuperkicsi, szuperszínes audiolejátszók a BBT-től

A hordozható audiolejátszók már egy jó ideje divattermékként is funkcionálnak. Minden komolyabb és komolytalanabb gyártó kínálatában megtalálhatóak azok a darabok, amelyekkel a felhasználók kifejezésre juttathatják egyéniségüket, sok esetben pedig kiegészítőként, ékszerként is használhatóak. Elég ha csak a iPod Nanókra vagy a Samsung elegáns kavicslejátszójára, az YP-S2-re gondolunk. Nem csoda, hogy példájukat sokan követik, és próbálják a dizájn határait tovább feszegetni.

Erre az útra lépett a koreai BBT is, amely bemutatta legújabb MP3-lejátszóit, a PNIX-SD fantázianevű modelleket. Mint az nevükből is kiderül, ezek az eszközök adattárolásra a memóriakártyákat használják, melyek közül az SD, Ultra SD, SDHC, MMC, HS MMC, RS MMC, mini SD, illetve microSD típusokat képesek kezelni. Ezek segítségével akár 16 gigabájtos kis lejátszót faraghatunk magunknak, ami még mindig eltörpül a merevlemezes eszközök tárolókapacitásához képest, de azért jó pár album ráfér. Konkrétan körülbelül négyezer, már élvezhető minőséget produkáló, 128 kbps bitsűrűséggel tömörített dal raktározható el egy ekkora kártyán.

A készüléken mindössze két kezelőgomb kapott helyet, amelyekkel a hangerőt módosíthatjuk, illetve a számok között ugrálhatunk. Az LCD-t kispórolták, úgyhogy sajnos benne van a pakliban, hogy a könyvtárstruktúrát nem képes kezelni a kütyü. Ennek a megoldásnak ez elég nagy hátránya, amely sokakat eltántorított például a már említett Samsung YP-S2 használatától. Az eszköz egy LED segítségével kommunikál a felhasználóval, a színek változásával figyelmeztet például arra, hogy lemerülőben van akkumulátor. Ez alapvetően egy működőképes megoldás, de a legtöbben hajlamosak elfelejteni, hogy az egyes színek mit is jelentenek. Az viszont biztos, hogy többek között ennek köszönhetően sikerült rendkívül alacsonyan tartani a termék árát. Mindössze 9900 koreai Wonba kerül egy új PNIX-SD, ami jelenleg körülbelül nyolc és fél dollárt jelent. Ennyiért pedig biztos, hogy Magyarországon is rengeteget el lehetne adni belőle. A kérdés már csak az, hogy lesz-e olyan disztribútor, aki rákattan a négy színben – rózsaszín, sárga, fehér és fekete – elérhető lejátszókra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés