Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz blattida #3217 üzenetére

    Hali!

    Na így már OK. :K Én sem szívesen rakom fel a PC Tools-t, pont ezért, meg a másik ok, hogy nincs igazán részletesebb leírás a funkcióiról....

    Úgy általában meg az a véleményem, hogy jó lenne egy olyan tesztoldal, ahol nem csak külön a HIPS-et vizsgálnák, hanem az adott szoftver(IS vagy külön tűzfal) funkcionalitását is. Ez azért lenne jó(szerintem), mert így nem fordulhatna elő, hogy pl nyilvános WIFI-t használó userek, azt a téves infót vonják le pl a Matousec tesztből, hogy ha felrakják a CIS-t vagy PC-Tools vagy egyéb free tűzfalakat, akkor ebből a szempontból is(WIFI) védve lennének, pedig nem. Sok gépet telepítek, és gyakran belefutok ilyen félreértésekbe, és amikor mondom, hogy hát ez nem teljesen igaz, akkor kiül a nagy D betű az arcukra és kérdik, hogy pl ez lehet-e az oka, hogy ellopták pl MSN jelszavukat stb, miután vagy 100 ember volt a téren, 50-nél laptop. :DDD Sajnos a mezei usereknek fogalmuk sincs arról, hogy egy erős HIPS-el rendelkező FW, az nem védi meg őket a publikus, titkosítatlan WIFI hálózatokon történő adatlopástól például.

    Fire.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák