Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz #40553216 #3142 üzenetére

    Hali!

    "....minek wifi-felügyelet egy tűzfalprogramba? nem tök mindegy, hogy milyen hálózati csatlakozón jön a net?...

    Egyáltalán nem mindegy. Technikai részletekbe nem bocsátkozom, csak úgy általánosságban: Ha vezetékes Nettel rendelkezel, akkor ahhoz, hogy hozzáférjenek személyes/bizalmas/titkos adataidhoz, ahhoz 2 módszer van alapvetően. Az egyik, hogy valamilyen kártevőt bejuttatnak a rendszeredbe, ami "monitorozza" a gépet és küldi az infókat, vagy a másik lehetőség, hogy szó szerint megfúrod a vezetéket. Nyilván ez utóbbi elég nehézkes meló lenne :DDD , ilyennel max filmekben lehet találkozni, de van valóságalapja. A WIFI teljesen más. Nincs szükség semmilyen kártevőt bejuttatni a rendszerebe, ahhoz, hogy hozzáférjenek az adataidhoz, azon "egyszerű" oknál fogva, hogy az "éteren" keresztül zajlik a kommunikáció. Nyilvános(publikus) WIFI hálózatok sok esetben semmilyen védelmet nem tartalmaznak, ezért a kommunikáció során az adatokat elég egyszerűen el lehet "csípni".(egy WEP titkosítás max egy perc feltörni, de ezt már nem is használják, annak idején amikor erre fény derült rengeteg routert vontak vissza cseréltek le a gyártók ingyen, az ügyfeleik számára) Megfelelő szoftverrel(és ugyebár a számtek bűnözők ezt megírják maguknak) egyszerűen lehet szűrni a "levegőben repkedő" információt. Például egy repülőtéren, valamilyen intézmény közelében, internetkávézók szomszédságában, stb, stb nagyon nagy felelőtlenség egy laptoppal, olyan műveleteket végezni, ahol bizonyos személyes adatok megadása szükséges(banki átutalás, számlaegyenleg, regisztrálás, jegyfoglalás, stb, stb), mert lehet, hogy a tőled 20 méterre ülő emberke(kezében laptoppal) pont ilyen "palimadarakra" vadászik.

    Na ezért van szükség speciális védelemre WIFI esetén. Az ilyen védelmekkel ellátott AV-k(vagy csak "sima" tűzfalak pl Outpost Pro) tudnak csak megfelelő védelmet nyújtani, mert felügyelik és titkosítják a WIFI kommunikációt, felderítik az esetleges betolakodókat, virtuális magán hálózatot hoz létre, amin elrejt minden személyes infot a web kommunikáció során, esetenként speciális Bank Identify felügyeletet is biztosít, és így tovább.

    Szóval ha valaki gyakran "kimegy a térre" netezni WIFI hálón, az csak megfelelő WIFI védelemmel felvértezett AV birtokában tegye, de ez mellet sem célszerű/javasolt olyan műveleteket végrehajtani, amihez személyes adatok, jelszó, pin kódok, ATM kódok stb stb szükséges, mert az "ördög nem alszik"..(vagy a tér másik pontján helyet foglaló hackerek :DDD )

    Fire.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák