Hirdetés

Ünnepnap PhysX-tulajoknak: ma jelenik meg a CellFactor: Revolution

A mai nap fontos dátumként vonulhat be az Ageia PhysX fizikai gyorsítókártyáit birtokló felhasználók emlékeibe; valamikor ma – várhatóan az esti órákban – válik elérhetővé az Immersion Games, a Timeline Interactive és az Artifical Studios közös fejlesztésében készült CellFactor: Revolution című játékprogram. A szoftver tavaly év elején megjelent demója elsők között prezentálta a fizikai gyorsítóprocesszorban (PPU) rejlő lehetőségeket, míg a most megjelenő – egyébként ingyenesen letölthető – teljes változat az előzetes tesztek tanúsága szerint jelentősen gyorsabban és esetenként szebben fut az Ageia PPU-jával ellátott rendszereken.


Bár a képen nem látszik, jobb a fizika
Forrás: PC Perspective

Az Ageia a vásárlókat az ingyenes CellFactor: Revolution megjelenése előtt is igyekezett különböző akciókkal megszólítani; tavaly ősszel például néhány nagy amerikai online áruházban a PhysX kártyákat ideiglenesen egy több mint 100 dollár értékű ingyenes szoftvercsomaggal kínálták. A City of Villains, Bet on Soldier: Blood of Sahara és a Ghost Recon Advanced Warfighter teljes változatai mellé akkor járt még a CellFactor: Combat Training is, mely a most megjelenő játék demója volt. Az Ageia PhysX gyorsítóprocesszorában rejlő lehetőségeket a gyártó weboldalának tanúsága szerint jelenleg tíz játékprogram képes úgy-ahogy kihasználni, az ismertebb kiadók közül azonban egyelőre csak az Epic Games és a Ubisoft címei szerepelnek a felsorolásban. A ma megjelenő CellFactor: Revolutionnel együtt összesen nyolc, jövőben elérhető játék található a kompatibilitási listán.

Az Ageia PhysX PPU-jára épülő gyorsítókártyák az ismertebb gyártók közül jelenleg az Asus és a BFG választékában lelhetők fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ageia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés