Hirdetés

Európába jön a PhysX fizikai gyorsítókártya

A BFG beharangozója szerint a jövő héttől világszerte megkezdődhet az Ageia fizikai processzorára alapozó kártyák forgalmazása. A PhysX gyorsítókártyák május 9-étől már nem csupán kész konfigurációk részeként lesznek megvásárolhatók – amerikai és távol-keleti kereskedők mellett számos európai online shop és kiskereskedelmi hálózat is felveszi őket kínálatába.

A BFG által PCI csatolóval kínált PhysX kártyán a PPU-ra 128 bites buszon keresztül 128 MB GDDR3 memória kapcsolódik. Az Ageia szilíciumba öntött megoldásától sokan olyan karriert várnak, mint amilyet a látványért felelős grafikus processzorok befutottak, bár ehhez kétségtelenül szükség van arra, hogy a játékok is támogassák az Ageia fizikai modelljét. Az első játék, amely képes kihasználni a PPU adta lehetőségeket, a Ghost Recon: Advanced Warfighter; egyes hírekkel ellentétben ez a program valószínűleg nem jár majd a BFG kártyája mellé.

Árat a gyártó egyelőre nem közölt, az internetes keresések változatos, 250–350 dollár közötti árakat adnak eredményül. A BFG élettartam-garanciával és non-stop műszaki támogatással is igyekszik vonzóbbá tenni termékét. Ugyancsak májusra várható az Asus 256 MB memóriával ellátott PhysX kártyájának piacra dobása, ám ennek pontos ideje még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés