Hirdetés

PC-kbe való Blu-ray meghajtót készít a Matsushita

A Matsushita személyi számítógépekbe illeszthető, a Blu-Ray médiumot támogató meghajtók sorozatgyártását kezdi meg a 2006-os üzleti évben – adta hírül egy japán híroldal. A főként Panasonic és Technics márkaneveiről ismert vállalat olyan gyártókat fog ellátni újfajta optikai egységeivel, mint a HP vagy a Dell.

A Blu-Ray Discet (BD), illetve a HD DVD-t támogató érdekcsoport között áprilisban tárgyalások kezdődtek a két formátum egységesítéséről, hogy elkerüljék a konkurens formátumok piaci bevezetésekor várható káoszt, és gyorsabbá tegyék a nagy felbontású videók (és az élvezetükhöz szükséges eszközök) elterjedését. Bár az egyeztetéseknek formálisan még nem vetettek véget, a sikert aláássák a rivális gyártók bejelentései a tárkapacitás növelésének lehetőségeiről, illetve azok a híradások, amelyek a megfelelő lemezek, szórakoztatóelektronikai készülékek, illetve PC-s meghajtók ez év végére és a jövő év elejére várható megjelenéséről tudósítanak.

A Matsushita korábban már piacra dobott egy készüléket, amellyel Blu-Ray, DVD-RAM és DVD-R korongokra is lehetséges mozgóképet rögzíteni, s ezt 2006-ban újabb modellek fogják követni. Számítógépekbe való BD-meghajtót ezelőtt csak referenciaként készített.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés