Hirdetés

HRP dealernap 2007: Asus csak egy van

„Notebook-e az Eee PC?” – szegeztük egymásnak a kérdést többször is a HRP Hungary Kft. idei dealernapjának előadásszüneteiben. Miután a vitába beszálltak a vállalat hazai képviseletének munkatársai is, inkább rájuk hagytuk a véleményüket, és megegyeztünk abban, hogy az Eee PC egy „notebooknak látszó tárgy” – mellyel sajnos nem volt alkalmunk megismerkedni a rendezvényen, és minden igyekezetünk ellenére azt sem sikerült megtudnunk, hogy a szuperolcsó notebook hordozható gép pontosan mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban. Még idén – kaptuk a választ kérdésünkre.


Eee PC

Az Asus előadása ennek megfelelően nem bővelkedett felvillanyozó érdekességekben, a kereskedők viszont megtudhatták, hogy az Asusnak vannak jó noteszgépei, remek technológiái, meg egyébként is mindenre van megoldásuk, tehát tessék csak ajánlani őket a vevőknek. A gyártó termékpalettája – az előadás során leginkább a noteszgépekre fókuszáltak – csakugyan tartogat érdekességeket, ezek jó részével lapunk hasábjain is igyekeztünk megismertetni olvasóinkat. Ilyen volt anno az R2H, amely tulajdonképpen nem is noteszgép, hanem UMPC, ettől függetlenül mi magunk nem igazán értettük mire jó, még azután sem, hogy az előadáson megpróbálták elmagyarázni.


U3S

Az előadáson szó volt a cég két új büszkeségéről, az ultrahordozható U1-ről és a 13,3 hüvelykes kijelzővel érkező U3S-ről – utóbbit volt alkalmunk megtekinteni élőben is; az első benyomásaink alapján ki merjük jelenteni, hogy az Asus teljes joggal büszke erre a noteszgépre. A szintén kiállított, nálunk is megfordult W5Fe-t ellenben kissé idegenkedve vettük kézbe újra; a második kijelző – a SideShow – sajnos az eltelt hónapok alatt sem szerzett magának széleskörű támogatást és elismertséget, így más gyártó nem is nagyon próbálkozik a beépítésével. Úgy tűnik, egyelőre az Asus sem rukkol elő több olyan modellel, amely ezt a technológiát tartalmazná.


V2S

Az Asus prezentációjában külön említést kapott a 3G mobilkommunikációs modult is tartalmazó, 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott üzleti notebook, a hetekben forgalomba került V2S, melyet a gyártó hazai képviselete kölcsön is adott lapunknak, ezzel kisegítve a hírrovat mai munkáját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés