Hirdetés

HRP dealernap 2007: Acer noteszgépek

Teltházas előadáson ismertette őszi újdonságait az Acer Magyarország a HRP Hungary Kft. idei dealernapján. Az ismert tajvani PC-gyártóról az utóbbi hónapokban leginkább az észak-amerikai terjeszkedési törekvések, illetve az ezzel kapcsolatos felvásárlások kapcsán lehet hallani, ugyanakkor ígéretesnek tűnő új termékekkel is bővül hamarosan a kínálat.

A termékfrissítés – ahogy az ilyenkor, év végén lenni szokott – a teljes kínálatot érinti, de ezúttal is elsősorban a noteszgépekre helyeződik a hangsúly. Itt a tavasszal leleplezett új dizájn folytatja hódító útját – az Aspire konfigurációk a Gemstone, a TravelMate üzleti gépek pedig a ProFile fantázianevű formaterv szerint öltöznek május óta. Bár az igazán nagy durranásnak számító újdonságok még nem érkeztek meg az országba, így a HRP rendezvényén sem kerültek kiállításra, Móritz Krisztina termékmanagertől sikerült apró informáiómorzsákat begyűjtenünk az ősszel debütáló új modellekről.

A szubnotesz kategóriájú gépekért rajongó vásárlók számára jó hír, hogy mind az Aspire, mind a TravelMate családban érkeznek új, 12 hüvelykes képátlójú modellek. Ez különösen a főként otthoni, egyéni felhasználóknak szánt Aspire gépcsaládban számít újdonságnak, itt ugyanis gyakorlatilag évek óta hiányzott a kínálatból ez a méretkategória. Októbertől ezt az űrt töltik majd be az Aspire 2920 típuscsaládba tartozó konfigurációk, illetve a TravelMate 6252-es gépek, melyek akár olcsóbb, Celeron M processzorral is megvásárolhatók lesznek, alapfelszereltségükhöz pedig dokkoló is tartozik majd. Sajnos a szubnoteszek, ultrahordozható gépek egyik, ha nem a legfontosabb paraméteréről, a tömegről egyelőre nem rendelkezünk információval.

A mérleg másik nyelvén az Acer új DTR konfigurációi képeznek majd ellensúlyt; a TravelMate 7720 és 7720G családok igazi high-end noteszgépekből állnak, 17 hüvelykes kijelzővel, akár két 160 GB-os merevlemezzel, illetve utóbbinál egy titokzatos NVIDIA-kötődéssel, melyről egyelőre annyi bizonyos (pontosabban publikus), hogy a TravelMate 7720G gépek NVIDIA GPU-t tartalmazó, játékok futtatására kihegyezett csúcskonfigurációk lesznek (megjegyezzük, ez némileg ellentmondani látszik a TravelMate koncepciónak). Az Acer új, ősszel érkező noteszgépeivel reményeink szerint közelebbről is megismerkedhetünk a nem túl távoli jövőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés