Hirdetés

Három új kamera a JVC-től

A JVC egész évben szorgalmasan dobálta  a piacra kamkordereit, így nem meglepő, hogy az év végére is tartogattak néhány újdonságot. A vállalat konkrétan három új modell megjelenését jelentette be, amelyek közül a GZ-HM670 és a GZ-HM690 a tárolókapacitást leszámítva ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik. Előbbibe egyébként 32 GB integrált memória került, míg az utóbbiba ennek a mennyiségnek a duplája.

Mindkettő a vállalat saját fejlesztésű 1/4.1 BSI (Back Side Illuminated) CMOS szenzorát kapta, amelynek legnagyobb előnye, hogy kevés fény esetén is kiválóan muzsikál, azaz kiváló képminőséget biztosít. AVCHD formátumban rögzítenek, Full HD felbontás mellett 24 Mbps-os bitrátával. Ezt leszámítva a 8 GB-os belső memóriával megtámogatott GZ-HM450 megegyezik a fenti két modellel, hiszen ebbe egy hagyományos 1/5.8 CMOS került.

JVC Everio GZ-HM670
JVC Everio GZ-HM670

A 2,7 hüvelykes érintőképernyőjüknek köszönhetően a kezelésük elméletileg gyors és egyszerű. Az előzetes beállításokon (makró, tájkép, stb.) kívül a felhasználó különféle extrákkal turbózhatja fel az anyagokat, így például a keretet övező szívecskékkel dobhatja fel a képet. Mindhárom modellbe belekerült az arcfelismerő technológia, de ez ebben a kategóriában lassan alapelvárásnak számít. A 40x optikai zoom mellé 200x digitális társul, akkumulátoruk pedig két és fél órás töltés után szűk két óráig bírja a strapát. A kevesebb, mint húsz dekagrammot nyomó készülékekre került egy kártyaolvasó, amely az SD és SDHC kártyák kezelése mellett az SDXC szabványt is támogatja.

A készülékekhez a gyártó mellékel egy külön szoftvercsomagot, melynek segítségével a különféle videomegosztó és közösségi oldalakra egyetlen kattintással feltölthetőek a felvett anyagok, és ezek szerkesztésére is mód nyílik. A kamerák Japánban már megvásárolhatóak, a GZ-HM450-ért körülbelül 535 dollárt kell fizetni, a GZ-HM670-ért 955, míg a GZ-HM690 közel 1200 dollárt kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés