Hirdetés

Ötszáz dolláros kamera a JVC-től

Az Everio jól csengő márkanév a kamerák szegmensében, úgyhogy nem meglepő, hogy a JVC az új, alacsony tárolókapacitású készülékét is ezen név alatt dobja piacra.

A tizenhat gigabájtos integrált flashmemória manapság édeskevésnek tűnik, de az is igaz, hogy a gyártó applikált egy SD/SDHC kártyák fogadására képes olvasót is a kamerára. Ezzel azért a felhasználó már jelentősen megnövelheti a rögzíthető adatmennyiséget. Gyakorlatilag a végtelenig, már ha van elég kártyája, vagy ha kamerázás közben módja nyílik a kártyáról gyorsan átmásolni az adatokat egy nagyobb tárolókapacitású eszközre.

Ám ha valaki nem szeretné zsonglőrködéssel színesíteni a filmezést, akkor be kell érnie ennyivel. Az új modell egyébként igen sokban hasonlít idei, a CES-en bemutatott testvéreire. Elméletileg ugyanazt a képstabilizátort építették bele, amely a gyártó állítása szerint minden korábbinál simább, remegésmentesebb képet produkál, ami a sétálás közben rögzített felvételek során is érezhető.

Bekerült a készülékbe az úgynevezett Time-Lapse funkció is, ez lehetővé teszi gyorsított felvételek elkészítését. Tehát ha valakinek az az egészen eredeti ötlete támad, hogy rögzíti ahogy a nap az égen átszalad, annak nem kell izgulnia, hiszen ennek segítségével beállíthatja, hogy a készülék egy és nyolcvan másodperc között milyen gyakorisággal készítsen felvételeket.

Az Auto Record funkció is egy viszonylag újabb trükk, hiszen általában most került be az ilyen jellegű készülékekbe. Ennek lényege, hogy a kamera a mozgásérzékelőnek köszönhetően csak akkor kezd el rögzíteni, ha valami, tehát egy ember, egy állat vagy akár egy tárgy megmozdul a képen. Ez jól jöhet akkor, ha le szeretnénk videózni a család éppen alvó szeme fényét, vagy ha szeretnénk természetfilmet készíteni a mókusokról. Esetleg akkor, ha mondjuk az a mániánk, hogy rallyversenyeken kamerázgatunk, de nem akarunk a között választani, hogy vagy állandóan a felvevő mögött állunk, vagy lesz több órányi videónk egy földút üres kanyarjáról.

A GZ-HM340-hez jár a MediaBrowser nevű alkalmazás, amelynek segítségével könnyedén feltölthetők az audiovizuális tartalmak a YouTube-ra, SD és HD minőségben is. Mint minden idei JVC Everio kamera, ez a termék is a Konica Minolta objektívjét használja, amely jelenleg a világ legvékonyabb és legkisebb HD lencséi közé tartozik. A húszszoros optikai zoommal felvértezett eszköz kialakításában szintén a 2010-es Everio vonalba illeszkedik. Vékonyabb, divatosabb, és könnyebb hordozni, mint a korábbi modelleket. A készülék javasolt fogyasztói ára 500 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés