Hirdetés

Olcsó minikamera az SVP-től

A kisméretű, úgynevezett YouTube kamerák egyre nagyobb szeletet harapnak ki a tortából, így a nagy gyártók mellett már egy ideje a kevésbé neves, másolásra törekvő cégek is helyet követelnek maguknak a piacon.

SVP T608
SVP T608

Ők nyilván a technikai specifikációk, hozzáadott értékek helyett elsősorban az olcsó árakat helyezik előtérbe, ami nem hangzik annyira jól, ám be kell látni, hogy az ilyen termékeknek is van létjogosultságuk. Többek között például Magyarországon, amely továbbra is igen árérzékeny piacnak számít, és ahol az ilyen stratégiát alkalmazók könnyen megtalálhatják a számításukat. A hangzatos nevű Silicon Valley Pheriperals is közéjük tartozik, ez tiszta sor.

A T608 név alatt futó termék, mintha a Sanyo katalógusából esett volna ki. Külsőre borzasztóan hasonlít a Xacti sorozat tagjaihoz, ami persze nem rossz húzás, de erkölcsösnek azért túlzás lenne nevezni. Az 5 megapixeles CMOS érzékelőnek köszönhetően a rögzített kép fantasztikusan éles lesz, legalábbis a gyártó állítása szerint. A mindössze 125 gramm súlyú, állóképek készítésére is módot adó kamerát egy 2,7 hüvelykes színes LCD kijelzővel látták el, lítium-ion akkumulátorának kapacitásáról azonban nem szolgált hivatalos adatokkal a gyártó. HDMI csatlakozó nem került rá, így a felhasználónak be kell érnie egy komponens és egy USB porttal.

Sanyo Xacti
Sanyo Xacti

A készülékhez elméletileg ingyen adják az ArtSoft Media Impression nevű alkalmazást, amellyel a felhasználó állítólag egyszerűbb szerkesztési feladatokat könnyedén elvégezhet, és közvetlenül feltöltheti műalkotásait a YouTube-ra. A maximum 1280x720 képpont felbontással (30 fps mellett) operáló eszköz nem egy nagy durranás, de az ára miatt akár sikeres is lehet, hiszen nagyjából 70 dollárt kell érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SVP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés