Hirdetés

HD zsebkamera olcsón!

1972-ben alapították Dél-Koreában az optikai eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott Samyang Optics Ltd.-t, amelyhez többek között a Rokinon márkajelzésű termékek is fűződnek.

Rokinon DV500HD
Rokinon DV500HD

A DV500HD típusjelzésű termék a mai Full HD-s kamerák korában kicsit elavultnak tűnik, hiszen maximum 1280x720 képpont felbontású videók felvételére ad módot. Természetesen készíthetőek a segítségével állóképek is, a cég közleménye szerint maximum 11 megapixeles felbontásban. Az eszköz 32 MB-os integrált memóriával rendelkezik, ami gyakorlatilag semmire sem elég, viszont az integrált olvasónak köszönhetően a felhasználó akár 8 GB-nyi tárhellyel is gazdálkodhat.

A CMOS érzékelővel megtámogatott eszköz kapott egy 2,5 hüvelykes forgatható LCD kijelzőt, amely nem érintőképernyő, azaz a menüben csak a gombok nyomkodásával lehet navigálni. Érdekes, hogy képes a kártyán található zenék közvetlen lejátszására is, amennyiben azok MP3 formátumúak, azaz akár egy igen nagyméretű hordozható lejátszóként is funkcionálhat. Optikai zoomra nem képes, digitális zoomja viszont maximum ötszörös lehet, ami manapság már kimondottan kevésnek tűnik. Rendelkezik beépített vakuval, amelyeket szerencsére ki is kapcsolhat adott esetben a felhasználó. A technikai paraméterek alapján a Rokinon DV500HD nem tűnik egy bivalyerős eszköznek, ám az ára miatt könnyen lehet, hogy sikert arat majd, hiszen jelenleg mindössze 88 dollárért lehet hazavinni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés