Hirdetés

Archos médialejátszó - nem csak videózáshoz

Az Archos nemrég kamerát tartalmazó médialejátszójával hívta fel magára a figyelmet, most pedig egy újabb vezeték nélküli hálózati kapcsolatra képes zsebmozit dobott piacra. Az Archos 704 WiFi egy 7 hüvelykes, 800x480 pixel felbontású, 260 ezer szín megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik. Ezen nem pusztán filmek tekinthetők meg, hanem PDF dokumentumok is, továbbá a 802.11g szabványt követő interfész és a beágyazott Opera böngésző jóvoltából webböngészésre, fájlok letöltésére is mód van (a Flasht és a Javát a készülék nem támogatja). Az érintésérzékeny kijelző révén kézzel vagy a mellékelt tollal egyaránt lehet kezelni, ezenkívül egy távirányító kerül még a csomagba.

Videók alapesetben MPEG-4 (ASP@L5 AVI) és WMV (MP@ML) formátumúak lehetnek (DVD felbontásig), a hangformátumok listáján MP3, WMA és WAV található, képek pedig JPEG, BMP vagy PNG típusúak lehetnek. A vállalattól nem új szolgáltatás, hogy a lista bővíthető, így külön megvásárolható szoftveres plug-in révén H.264, MPEG-2 (MP@ML, DVD felbontásig) videó, illetve AAC és AC3 hang is lejátszhatóvá válik.

Az adatok elhelyezésére 40 vagy 80 GB kapacitású merevlemez szolgál, és mivel USB 2.0 host port is rendelkezésre áll, így külső tárolók csatlakoztatásának sincs akadálya. Az Archos negyedik generációs médialejátszóihoz való kiegészítők persze az új modellel is használhatók, így például az opcionális DVR Stationön vagy DVR Travel Adapteren keresztül tévéműsorok rögzítésére, videók digitalizálására is lehetőség van MPEG-4 SP (AVI) formátumba.

Az Archos 704 WiFi mérete 182 x 128 x 20 mm, tömege 630 gramm. Akkumulátora egy töltéssel 25 órányi folytonos zenehallgatást, illetve 5,5 órányi videózást biztosít. A készülék tárkapacitástól függően 420, illetve 500 eurós ajánlott áron kerül az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés