Hirdetés

Jön a videolejátszós Walkman

Európában április-május folyamán kerül az üzletekbe a Sony új, videolejátszós Walkmanje, az NW-A800. A japán gyártó 2, 4 és 8 GB beépített flashmemóriával, ibolya, fehér és fekete színben dobja piacra újdonságát, melyből online áruházán keresztül egy rózsaszín változat is elérhető lesz. A készülék 2 hüvelykes, 240x320 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, mely az ígéret szerint különösen jól adja vissza a színeket.

Fotók – akár egyesével, akár diavetítésként történő – megtekintésén túl a hangsúly természetesen a videolejátszáson van: az új Walkman MPEG-4 SP és H.264 Baseline formátumú mozgóképeket kezel másodpercenként legfeljebb 30 képkocka sebességig. Másféle videók átkódolás után jeleníthetők meg, ehhez a mellékelt ImageConverter szoftver nyújt segítséget. Az audioformátumok közül az MP3, az ATRAC, az AAC és a WMA szólaltatható meg közvetlenül, a zeneszámok számítógépes menedzsmentjét a Sony hagyományos SonicStage CP programja támogatja.

Az NW-800 hangminőségét a Clear Stereo, Clear Bass és a főként a veszteséges tömörítéssel kódolt zenék színezésére hivatott Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) javítja, de persze equalizer is rendelkezésre áll. Egy akkutöltéssel maximum 30 órányi zenehallgatásra, illetve 8 órányi videózásra van mód. A lejátszó tömege 53 gramm, vastagsága 9 mm. A legújabb Walkman a memória nagyságától függően 179, 229, illetve 299 eurós ajánlott áron jelenik meg, és számos opcionális kiegészítőt is (tokok, autóskészlet, Bluetooth adapter, dokkoló stb.) kínál hozzá a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés