Hirdetés

Kamera költözött az Archos médialejátszójába

Az Archos médialejátszói eddig is sokoldalúságukról voltak híresek, a tavaly bemutatott 04-es szériához ráadásul számos kiegészítő vásárolható, melyek hasznos útitárssá avathatják a francia vállalat eszközeit. A kellékek egyike egy fejre rögzíthető kamera, erre azonban nemigen lesz szükségük a legújabb modell, az Archos 404 Camcorder vásárlóinak. Az újdonság ugyanis – amint nevéből is kitűnik – egy kamerát is tartalmaz, mellyel MPEG-4 (AVI) formátumú, legfeljebb VGA (640x480 pixel) felbontású videókat lehet rögzíteni, és persze állóképek is készíthetők.

A 404 Camcorder egyéb paraméterei nem térnek el a kamera nélküli alapmodellétől. 4:3 képarányú, 3,5 hüvelykes kijelzője 320x240 pixelt tartalmaz, ám nagyobb felbontású videók is megtekinthetők rajta valós idejű átméretezéssel. Az adatok tárolására egy 30 GB-os merevlemez szolgál. A kezelt formátumok sorában JPEG, BMP, PNG képeket, WAV, WMA (DRM) és MP3 hangfájlokat, MPEG-4 (ASP@L5) és WMV videókat találunk, de opcionális szoftveres plug-in révén AAC és AC3 hangok, illetve H.264 és MPEG-2 tömörítésű videók is lejátszhatóvá válnak.

A 404 Camcorder hasznos kiegészítője a DVR Station nevű dokkolóegység, mely többféle AV ki- és bemenetet hordoz, így számos szórakoztatóelektronikai eszközzel lehet összekapcsolni, és segítségével a lejátszó külső jelforrásból is rögzíthet videót, továbbá a rajta tárolt tartalmak (fotók akár diavetítésként is, videók) továbbíthatók egy tévére. Mindezen túl tölti a lejátszó akkumulátorát, és egy infrás távirányító vevőegységeként is működik.

A 404 Camcorder mérete 100 x 78 x 15 mm, tömege 190 gramm; Li-polimer akkuja 8 órányi zenehallgatásra vagy 2,5 órányi mozizásra ad módot. Az Archos 350 eurós ajánlott áron bocsátotta piacra új termékét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés