Hirdetés

Merevlemezzel is kapható az Archos 405 médialejátszó

Az Archos tavaly vezette be hordozható médialejátszóinak (PMP) ötödik generációját, melyek között kisebb, zsebre vágható lejátszó, valamint nagyobb méretű és tudású, hálózati csatlakozásra is képes modell egyaránt megtalálható. A merevlemezes készülékek mellett újdonságnak számított az Archos 405, melybe 2 GB flashmemóriát építettek, igaz, a tárhely ebben SD kártyával – maximum 18 GB-ig – bővíthető. A visszajelzések azt mutatták, hogy az eszköz képességei indokolttá tennék a nagyobb tárkapacitást, ezért a gyártó február végén megkezdi a 30 GB-os merevlemezzel szerelt Archos 405 árusítását is.

Az új változat nem a flashmemóriás helyett, hanem amellé kerül a termékpalettára, a kétféle kivitel képességei jórészt megegyeznek. A készülék alapból MP3, WMA, WAV hangot játszik le, illetve 3,5 hüvelykes kijelzőjén JPEG, BMP, PNG képeket, PDF dokumentumokat, WMV és MPEG-4 (ASP@L5) kódolású videókat jelenít meg. Ahogy korábban, úgy most is bővíthetők a funkciók szoftveres plug-in letöltésével, így elérhetővé válik az AAC, AC3 hang, illetve az MPEG-2 és H.264 videoformátum támogatása. Szokásos módon számtalan kiegészítő is vásárolható a PMP-hez, ezáltal videók, tévéműsorok rögzítésére is alkalmassá tehető.

A 100 x 78 x 15 mm-es Archos 405 tömege valamelyest nőtt a HDD miatt, az új változat 146 helyett 190 grammot nyom, és eltűnt róla memóriakártya-olvasó is. Az akkumulátoros üzemidő zenehallgatás közben 16-ról 12 órára csökkent, videózni 5 helyett 4 óráig lehet. A flashmemóriás készülék ajánlott ára 170 euró, a 30 GB-os merevlemezzel ellátott modellért pedig 200 eurót kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés