Hirdetés

A memóriás médialejátszók csúcsa lehet a Cowon D2

Koreában november közepétől, Európában a forgalmazó reményei szerint még idén a boltokba kerül a Cowon legújabb csúcskategóriás hordozható médialejátszója, a D2. Az újdonság a flashmemóriás lejátszók mezőnyének egyik nagyágyúja lehet: tudását és technikai fejlettségét tekintve jelenleg alig található hozzá hasonló szerkezet más gyártó kínálatában.

Az alig tenyérnyi médialejátszó 2,5 hüvelykes kijelzőt kap majd, mely szinte teljes egészében beborítja a Cowon D2 előlapját. A 320x240 pixeles felbontású megjelenítő kategóriájában kimagaslóan jó színreprodukciós képességekkel rendelkezik; a panel 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Az eszköz további érdekessége, hogy főbb funkciói és menüje a kijelzőn keresztül, érintésvezérléssel érhető el.

A Cowon D2 várhatóan maximálisan 2 gigabájtnyi beépített memóriával rendelkezik majd, ám ez a mennyiség Secure Digital és MultiMedia Card formátumú memóriakártyákkal bővíthető lesz. A WMV9 és MPEG-4 videókat, valamint MP3, OGG, WMA és FLAC tömörítésű zenéket lejátszó D2 tévékimenettel, valamint vonalszintű bemenettel is rendelkezik, továbbá FM-rádiót és diktafon funkciót is tartalmaz majd. Az apró készülék jelfeldolgozó egységét dicséri, hogy a tömörített videókat QVGA felbontásban képes 30 képkocka/másodperces sebességgel dekódolni, mindemellett zenelejátszáskor alig fogyaszt áramot, melynek következtében a gyártó ebben az üzemmódban (MP3 lejátszása) körülbelül 45 órányi működést ígér.

A Cowon új csúcskategóriás médialejátszójának koreai változata mindezeken túl digitális, földfelszíni sugárzású TV-adások vételére is alkalmas lesz, ez a funkció azonban az Európában forgalomba hozott típusokban a technológia támogatottságának hiányában nem lesz elérhető. A Cowon D2 fogyasztói árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés