Hirdetés

Archos 5 és 7 médialejátszók webfunkciókkal

A gyártója által Internet Media Tablet névre keresztelt új modellsorozat három változatban érkezik a piacra. Az Archos 5, Archos 5g és Archos 7 nem csupán médialejátszóként, de internetes eszközként és kiegészítő dokkolóegység használatával tévévevőként, valamint videorögzítőként is működhet.

Archos 5g
Archos 5g

Az 5-ös modellek 5 colos, a 7-esek pedig 7 colos, 800x480 pixeles érintőkijelzőt kapnak, belső merevlemezük kapacitása 60-tól 320 GB-ig terjedhet. A francia gyártó ARM Cortex szuperskalár processzorral látja el őket. A 802.11b/g szabványú Wi-Fi modul mindegyik típusban megtalálható, ezenkívül az 5g modell alapkiszerelésben, az 5-ös és 7-es modell pedig opcionális USB-s adó-vevő segítségével 3,5G/HSDPA kapcsolaton keresztül is képes csatlakozni a világhálóra. A netes alkalmazások között van IMAP és POP protokollt támogató e-mail kliens, webböngésző, továbbá webes tévé- és rádióműsorok vételének lehetősége. A készülékeket az érintőkijelző használatával vezérelhetjük, szövegbevitelről virtuális billentyűzet gondoskodik.

Archos 7
Archos 7

Az Archos új lejátszói kezelik az MP3, WMA, WMA Pro és WAV hanganyagokat, külön letölthető kodekekkel az AAC, AAC+, AC3 formátumokat is, videóból pedig a Motion JPEG, a WMV és az MPEG-4 tartozik az alapfelszereléshez, ami PAL felbontásig MPEG-2 és H.264 kodekkel, 720p felbontáshoz pedig WMV HD és MPEG-4 kodekkel egészíthető ki. A képnézegető funkció mellett PDF-olvasó is rendelkezésre áll. A legolcsóbb, 60 GB-os Archos 5-ös 339 eurós áron kerül a boltok polcaira még ebben a hónapban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés