Hirdetés

Ismét kazettás Walkman érkezik a Sonytól

Szeptembertől egy különleges Walkmant tesz elérhetővé Európában a Sony. A GV-HD700E jelű készülékkel normál, illetve nagy felbontású videókat tartalmazó kazetták nézhetők vissza, de számos további képrögzítési és lejátszási lehetőséget is biztosít.

A HDV és MiniDV kazettákra (akár LP, akár SP üzemmódban rögzített) anyagokat elsődlegesen egy 7 hüvelykes, 16:10 képarányú, 800x480 pixel felbontású kijelzőn lehet megtekinteni. Az eszköz támogatja az xvYCC szabványra alapozó x.v.Colour technológiát, amely az sRGB színteret 80 százalékkal bővíti ki. Ez persze kevésbé a beépített kijelzőn, mint inkább a rákapcsolt tévén mutatkozhat meg igazán; a készülék a kazettáról, illetve a FireWire (i.Link) bemenetről nyert színinformációkat egyaránt képes továbbítani digitális kimenetein.

Ha már az interfészeknél tartunk: HDV és DV jelforrás számára egy FireWire (i.Link) bemenet, analóg jelforrások számára egy S-Video csatlakozó és sztereó audiobemenet áll rendelkezésre. Fel is lehet venni mindegyikből, mégpedig maximum 1080i felbontásban. A kimeneti oldalon a FireWire (i.Link), a HDMI és egy kombinált AV-csatlakozó mellett komponens kimenetet találunk. A beépített hangszórók vagy a tévé helyett a jack aljzatba dugott fejhallgatón is megszólalhat a hang; a kazettáról visszajátszott videókból pedig Memory Stick kártyára lehet menteni pillanatképeket.

A kijelző többféle beállítási sémáját tudja eltárolni a felhasználó, akinek a gombok egy részét is módjában áll programozni, így sokféle funkciót (például keresést, zoomot, indexelést stb.) igényei szerint vezérelhet. A GV-HD700E a Sony InfoLithium L és M sorozatú akkumulátoraival kompatibilis. Kábelek, adapterek, tápegység mellé távirányító is kerül a dobozába. A készülék tervezett árát egyelőre nem közölte a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés