Hirdetés

Felpolírozta platformfüggetlen tesztjét a 3DMark

Szinte minden platform felhasználóit egymásnak ereszti a Wild Life Extreme.

Az UL Benchmarks néven futó cég megújította az előző év októberében bemutatott, Wild Life nevű, platformfüggetlen tesztjét, amely ideális volt a Windows 10, Android és iOS platformon kapott eredmények összemérésére. Különösebb probléma nem volt vele azt leszámítva, hogy a teszt nagyon az ultramobil szintre volt felépítve, vagyis kifejezetten figyelembe vették a tervezése során, hogy a mobil eszközök meglehetősen korlátozott lehetőségekkel rendelkeznek a memória tekintetében, így például a geometriai részletesség nem volt túl erős.

A fentiek miatt megérkezett a Wild Life Extreme nevű teszt, amely egyrészt át lett dizájnolva, másrészt nagyobb geometriai részletességet, több részecskeeffektet, temporális élsimítást, depth of fieldet és adaptív SSAO-t kapott, továbbá bizonyos eljárások aszinkron compute módban futnak, ahol ez elérhető. A friss fejlesztés Windows 10, Android, iOS és macOS platformon indítható el. Előbbi két operációs rendszeren Vulkan 1.1, míg utóbbi kettőn Metal API-n fut. Meg kell említeni még a Windows on ARM lehetőséget, ugyanis erre is telepíthető az alkalmazás, de itt a DirectX 12 API van felhasználva, mivel a jelenleg elérhető ARM-os Windows rendszereken ennek a támogatása van megfelelő szinten.


[+]

Fontos még kiemelni, hogy az új teszt alapértelmezetten 3840x2160 pixeles felbontásban számol, ami elsőre soknak hangzik, de ezúttal a nagyobb teljesítményű integrált grafikus vezérlőket vette célba a 3DMark. Elérhető a terhelésre vonatkozó teszt is, amivel a rendszerstabilitást lehet figyelni. Ez különösen az mobil eszközöknél mutathat majd érdekességeket, mivel ezek a terhelés hatására túlmelegszenek, és a megfelelő hőmérséklet tartása érdekében visszaveszik a teljesítményüket. Gyakorlatilag a Wild Life Extreme által ellenőrizhető az adott időtartamra vonatkozó lassulás mértéke.

A Wild Life Extreme ingyenes frissítésként érhető el 3DMark Advanced Edition verzión belül, ami beszerezhető a például a Steamen, vagy közvetlenül az UL Benchmarks weboldaláról. Az Androidra való verzió természetesen a Google Play-en található, míg az iOS-sel kompatibilis változat az Apple áruházából tölthető le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés