Hasznos funkciókkal frissítette a 3DMarkot az UL Benchmark

A 2.16.7094-es verzió segít eligazodni a pontok végelláthatatlan mezejében.

A korábban Futuremarkként ismert, de ma már UL Benchmarks néven futó cég bejelentette a 3DMark tesztprogramjuk frissítését. A 2.16.7094-es verzió egy új eredményjelző felületen segít a felhasználóknak a kapott eredmények értelmezésében.

A fejlesztés kifejezetten hasznos, mert korábban a gépek gyakorlatilag szereztek a teszt után egy összesített pontszámot, ami le volt bontva két különálló adatra, konkrétan a GPU-ra és a CPU-ra vonatkozó eredményre. Mindezzel önmagában nem volt baj, de sokak számára egy szám nem jelent semmit, mivel nagyon sok felhasználó nem tudja az adott rendszeréről, hogy a kapott érték jó-e vagy sem. Persze online összehasonlítással lehet élni, de ez körülményesnek számít.

Az UL Benchmark módosítása egyrészt arra vonatkozik, hogy az adott számítógép konfigurációját elemezve megmondja, hogy a hasonló hardverelemeket tartalmazó gépekhez képest a kapott eredmény mennyire jó. Ez nagyon leegyszerűsíti a felhasználók számára a pontok értelmezését, és egy ilyen funkció bizony kellett már, hiszen így jóval könnyebb lesz eligazodniuk a laikusoknak.


[+]

Érkezett azonban egy másik funkció is, ami még érdekesebb, ugyanis ez a kapott pontszám alapján megbecsüli, hogy bizonyos játékokban a megadott beállításokon nagyjából milyen sebesség várható. Ez még hasznosabb újítás, igazán kár, hogy egyelőre nagyon szűkös lehetőségeket ad, hiszen csak az Apex Legends, a Battlefield V, a Fortnite, a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 című alkalmazásokra lett kalibrálva, ezen belül is az 1080p-s és 1440p-s ultra minőségi szintre (kikapcsolt sugárkövetéses effektekkel, ha van ilyen).

A beépített rendszernek persze van némi hibaaránya, elvégre a tényleges teljesítmény elég sok dologtól függ, de az eddigi próbálkozások közül talán a legjobb ilyen irányú szolgáltatásról van szó, és jót tenne neki, ha a jövőben bővülne a játékok listája, illetve a választható beállítások száma.

A frissítés már elérhető a Steamen, illetve az UL Benchmark saját oldalán, de a játékok teljesítményének megbecsülésére vonatkozó funkció csak 3DMark Advanced és Professional Edition licenc mellett működik. A vállalat éppen ezért december 1-jéig 85%-os kedvezménnyel árulja a 3DMark Advanced Editiont, vagyis 4,49 dollárért szerezhető be a tesztprogram.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés