Hirdetés

Adattárolókra szabott teszttel bővült a 3DMark

A Storage Benchmark leginkább az SSD-kre van kihegyezve, de nyilván HDD-vel is működik.

Az UL Benchmarks néven futó cég bejelentette, hogy a 3DMark kiegészült egy adattárolók teljesítményét mérő teszttel. Az egyszerűen csak Storage Benchmark névre hallgató fejlesztés a játékosok számára legfontosabb szemszögből képes értékelni az adattárolókat, elsősorban az SSD-ken, de HDD-kkel is működik.

Maga a teszt hét mérésből áll, amelyek a tipikus munkafolyamatokat szimulálják. Többek között a rendszer elemzi a Battlefield V, a Call of Duty Black Ops 4 és a Overwatch című alkotások főmenüig való betöltési idejét, egy 1080p-s 60 képkocka/másodperces videót OBS-sel való rögzít miközben a háttérben fut az Overwatch, a The Outer Worlds programot telepíti az Epic Games Launcher-ből, majd leméri a játékmentés idejét, valamint a Counter-Strike: Global Offensive Steam mappáját átmásolja a rendszermeghajtóra. Az előbbiek miatt viszonylag hosszú tesztre lehet számítani, de a kapott pont mellett az alkalmazás kijelzi az adatátviteli tempót, illetve az átlagos elérési időt is.


[+]

A Storage Benchmark futtatásához legalább 1709-es verziójú Windows 10 operációs rendszer szükséges, egy négymagos processzor és 8 GB RAM társaságában, továbbá 30 GB-nyi szabad helyet is kell csinálni számára.

A 3DMark új tesztje egy 2,99 dolláros DLC-ként érhető el 3DMark Advanced Edition verzióhoz, míg Professional Edition kivitelhez ingyen jár. Mindez beszerezhető a például a Steamen, vagy közvetlenül az UL Benchmarks weboldaláról.

Előzmények

Hirdetés