Hirdetés

Új, platformfüggetlen tesztet kapott a 3DMark

A Windows, az Android és az iOS platform felhasználói csatázhatnak egymással a pontokért.

Az UL Benchmarks néven futó cég az utóbbi időben főleg funkciótesztekkel egészítette ki a 3DMarkot. Ezzel persze nincs semmi gond, de a tömegpiacot pont nem érinti. Márpedig nem csak a Windows operációs rendszeren belül van élet, az iOS és az Android is komoly felhasználóbázissal rendelkezik, de platformfüggetlen szinten az utolsó értékelhető megoldás a már nem támogatott Ice Storm teszt, ami finoman szólva sem mai darab. Persze az iOS és az Android kapott egyfajta háziversenyt a Sling Shot által, ebből a körből Windows kimaradt, de a szóban forgó demonstráció gyakorlatilag a Cloud Gate módosítása volt.

Leírható tehát, hogy egy ideje nincs valódi platformfüggetlen alternatíva a 3DMarkon belül, de ez most megváltozott, ugyanis befutott a Wild Life nevű teszt, amely Windows 10, Android és iOS platformon indítható el. Előbbi két operációs rendszeren Vulkan 1.1, míg utóbbi Metal API-n fut.

Azt figyelembe kell venni, hogy az ultramobil szintre tervezett grafikus vezérlők nem valami erősek, tehát a Wild Life-tól azért nem lehet grafikai szempontból csodákat várni, ettől függetlenül eléggé tisztességesnek tűnik a minősége, a lehetőségekhez mérten, ráadásul alapértelmezetten 2560x1440 pixeles felbontásban számol. Azzal nincs gond, ha ezt nem támogatja a kijelző, a számítás a háttérben megtörténik. Jó hír, hogy van terhelésre vonatkozó teszt, vagyis a rendszerstabilitást is lehet vele figyelni. Ez különösen az mobil eszközöknél mutathat majd érdekességeket, mivel ezek a terhelés hatására túlmelegszenek, és a megfelelő hőmérséklet tartása érdekében visszaveszik a teljesítményüket. Gyakorlatilag a Wild Life által ellenőrizhető az adott időtartamra vonatkozó lassulás mértéke.


[+]

A Wild Life ingyenes frissítésként érhető el 3DMark Advanced Edition verzión belül, ami beszerezhető a például a Steamen, a Green Man Gaming áruházából, vagy közvetlenül az UL Benchmarks weboldaláról. Az Androidra való verzió természetesen a Google Play-en található, míg az iOS-sel kompatibilis változat az Apple áruházából tölthető le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés