Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • semmiho

    tag

    válasz mauimagic #261580 üzenetére

    Ha edzővel készülsz, aki GoldenCheetah / WKO4/5 / TrainingPeaks-t használ, komoly fejfájást okozhatnak számára ezek a "félremérés-tüskék", már önmagukban is. Ezen esetben eleve felejtős.
    A Gen3-nál elméletileg a hőmérséklet-kompenzáció problémát kijavították, de azért itt is érdemes nem csak minden egyes indulás előtt egy kalibrálás, hanem a résztávok előtt közvetlenül még plusz 1 kalibráció.
    Továbbá, ha a bal lábad jelentősen erősebb / gyengébb, mint a jobb és később mondjuk beruháznál egy Power2Max NGEco-ba, ami két lábat mér, a Stages-t és a másik mérőt nem lesz értelme együtt használni power alapú edzésre. Ahogy Stages és görgőt sem - ha mér power-t, mert mindkét lábat méri az is, nem csak bal láb Watt * 2.

    ...és akkor még nem mentem bele a jobb láb - bal láb jelentősebb eltérések mélyebb bugyraiba, mint a vörös- és fehérizom-rostok arányának különbsége (Zone2-ben a bal lábad erősebb, Zone4/5 és fölötte a jobb, a IIA / IIB / IIX fehérizom-rostok felülreprezentált jelenléte miatt), és még sorolhatnám - tehát 1-1 zónában is "félremérhet". Bár ezt a WKO5 elvileg szépen kezeli az egyéni zónákkal. Csak éppen pár edző ért ehhez / van képben ezekkel Mo.-on jelenleg. (Félre ne értsd, egy nímand zugkókler vagyok :D)

    Szóval, a kérdés, mennyire tervezed a Watt-alapú edzést komolyan a jövőben. Ha igen, akkor Power2Max NGeco, ki lehet fogni 1-1-et használtan akár, plusz vannak akcióik is néha.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák