Hirdetés

Új Xbox 360-kiegészítők karácsonyra

Noha az E3 konferencia és kiállítás túlnyomórészt a szoftverek, a játékprogramok körül forog, a hardvergyártók is számos bejelentéssel szolgálnak, legyen szó akár magukról a konzolokról, akár ezekhez vagy számítógépekhez való vezérlőkről és kiegészítőkről. A Microsoft is több új kiegészítőt dob piacra az Xbox 360-hoz, melyek az idei karácsonyi szezonra kerülhetnek az üzletekbe.


Xbox 360 HD DVD Player és Wireless Racing Wheel – fotó: IGN.com

A konzolra USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható a HD DVD korongokat olvasó meghajtó. Hátoldalán további két USB port van, így feltehetően hubként is funkcionál. Egyáltalán nem esett szó ezúttal arról, hogy játékokat is kiadnak-e a következő generációs optikai lemezeken, vagy csupán videók lejátszásához lehet használni az egységet, de a korábbi nyilatkozatok alapján ez utóbbi tűnik valószínűnek.

A konzolhoz való memóriakártyák a későbbiekben kaphatók lesznek 256 MB kapacitású kivitelben is, azaz a jelenleginél négyszer nagyobb helyet fognak kínálni a profilok és játékállások mentéséhez vagy különféle letöltött tartalmakhoz.


Xbox 360 Wireless Headset és Wireless Gaming Receiver – fotó: IGN.com

A kényelmes használat érdekében a gyártó újabb vezeték nélküli eszközökkel jelentkezik, köztük kormánnyal és headsettel Xbox 360 Wireless Racing Wheel és Wireless Headset néven. Hogy a konzoltulajdonosok vezeték nélküli kiegészítőiket PC-vel is használni tudják, Wireless Gaming Receiver megjelöléssel piacra dobnak egy USB-s vevőegységet, mellyel az ígéret szerint nem csupán a kontrollerek, hanem a többi Xbox 360-kellék is igénybe vehető Windowst futtató PC-kre csatlakoztatva.

Észak-Amerikában és Európában már szeptember 19-én, a világ többi részén csak jövő februárban jelenik meg az Xbox Live Vision nevű kamera. Az Xbox Live Gold szolgáltatás előfizetőinek ezzel lehetőségük lesz saját arcukkal játszani bizonyos játékokban, és online videobeszélgetéseket is folytathatnak ismerőseikkel. Árat – ahogy a többi terméknél – a gyártó egyelőre ez esetben sem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés