Hirdetés

Ismét a játékosoknak kedvez a Logitech

Bár tényleges piaci bevezetésükre még várni kell, a Logitech már most, az Electronic Entertainment Expo (E3) alkalmából bejelentette új játékvezérlőit, illetve elsősorban játékosoknak ajánlott beviteli eszközeit.

Az egerek sorát augusztustól a G3 Laser Mouse gyarapítja. A 2000 dpi felbontású (1600 vagy 800 dpi-re is átkapcsolható) szenzor másodpercenként 6,4 megapixelnyi adatot dolgoz fel, az USB csatolófelület pedig ugyanennyi idő alatt 500-szor küld helyzetjelentést a PC felé. A G3 érzékenysége az x és az y tengelyen külön állítható; a pozícionálás 20g maximális gyorsulás, illetve felülettől függően 114–165 cm/s-os sebesség mellett marad megbízható. Az egér elektronikája a játékosok igényeihez igazodva sosem kapcsol ki. A G3 Laser Mouse ajánlott ára a tengerentúlon 60 dollár lesz.

A G15 Gaming Keyboard kissé megkurtított változata a G11 jelű modell, amelyről csupán a beépített kijelző hiányzik, a többi jellegzetesség azonban itt is megtalálható. Legfontosabb a klaviatúra bal oldalán látható háromszor hat programozható gomb, melyek három külön váltóbillentyű révén összesen 54 parancs, funkció közvetlen elérésére kínálnak módot – játékokban, de persze más alkalmazásokban is. Emellett kétfokozatú háttérvilágítás, játék közben letiltható Windows billentyű és két, például headset vagy egér csatlakoztatására alkalmas USB 2.0 csatoló szolgálja a felhasználókat. A G11 klaviatúra júliustól kapható 70 dolláros áron.

A virtuális száguldozás szerelmeseinek készítette el a vállalat a G25 Racing Wheelt. A csaknem 28 cm átmérőjű volánt 2,5-szer lehet körbetekerni, a valósághű rázkódásokról két motor gondoskodik. A kormány mellé nemcsak pedálok (köztük kuplunggal), hanem egy hatfokozatú sebességváltó is jár, mindegyiknél minőségi anyagokat, a műanyagon kívül bőrt és rozsdamentes acélt használtak. A kormányon és a váltón számos funkcióbillentyűt is elhelyeztek, ha pedig a PC-re vagy PS2-re írt játék nem támogatná a tetszőleges kézi váltást, akkor a hagyományos módon, a sebeségi fokozatokat sorban egymás után kapcsolgatva lehet le- vagy felváltani. Az új kormány sajnos csak október elején kerülhet az üzletekbe, árát tudásához mérték: 300 dollárba fog kerülni.

Már júliusban piacra kerül viszont a Logitech Xbox 360 konzolhoz készült volánja, a DriveFX Wheel. Pedálok természetesen ehhez is járnak, a váltót azonban a kormányon elhelyezett gombokkal lehet csak működtetni. A realisztikus játékélményt ezúttal nem a kormánykerékbe elhelyezett, sokak által kevésbé favorizált vibrációkeltők hivatottak fokozni; az erővisszacsatolásért felelős motort a vezérlő alsó részébe építették be, amely így alaposabb rángatást képes produkálni. A stabilitás érdekében a 25,4 cm-es kormánykerék egy darabból készül, fogását részleges fekete gumiborítás teszi kényelmesebbé. A DriveFX ajánlott ára 100 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés