Hirdetés

HD DVD-lejátszással bővül az XBox 360 funkciólistája

Azok számára, akik rendelkeznek Xbox 360-nal, vagy egyébként is szeretnének vásárolni ilyen játékkonzolt, viszonylag olcsó megoldás lehet a hozzá készülő HD DVD meghajtó beszerzése. Nem hivatalos források szerint a Sapphire fejlesztési kódnevű egység 200 dollár körüli összegbe fog kerülni, miközben az asztali HD DVD-lejátszók ára 430–500 dollárnál kezdődik. A kedvező árat az teszi lehetővé, hogy a video- és audiodekódolással, illetve a képi megjelenítéssel kapcsolatos feladatokat maga az Xbox 360 végzi; ezzel együtt a konzol és a Toshiba által készített külső meghajtó teljes értékű HD DVD lejátszót alkot, akár a stúdiók online tartalmai is elérhetők általa.

A külső egység USB 2.0 porton keresztül kapcsolódik az Xboxhoz, de hogy ne vegyen el bővítőaljzatokat, egy kétportos USB hubot is tartalmaz. Az Xbox Live közösségben „Major Nelson” néven ismert Larry Hryb, az Xbox Live programozásának vezetője további információkat csepegtetett az új kiegészítőről. Eszerint a konzol kezelőfelülete (Dashboard) nem fog jelentősen változni a HD DVD egység csatlakoztatása után sem, de persze a felhasználónak választania kell, hogy a vezérlő utasításai a beépített vagy a külső optikai egységre vonatkozzanak.

A későbbiekben szoftverfrissítéssel feltehetően további funkciók válnak elérhetővé, például a játékok zenéjének külső meghajtóról való betöltése. A nagy felbontású videók megjelenítésében nincs újdonság, a konzol D-Sub vagy komponens csatlakozóin keresztül van erre mód; a tartalom jogkezelésével kapcsolatban, úgy tűnik, nem merültek fel kifogások a stúdiók részéről. Az Xbox 360-hoz való HD DVD-lejátszó megjelenésének pontos dátuma egyelőre nem ismert, ám könnyen elképzelhető, hogy már csak a figyelemelterelés kedvéért is a – Blu-ray meghajtóval ellátott – Sony PlayStation 3 konzol novemberi premierje táján kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés