Hirdetés

Nagyot szól Pioneer xboxos hangrendszere

A E3 konferencia és kiállítás alkalmával felfedett számos konzol-kiegészítő között méltatlanul háttérbe szorult egy igen lényeges szerephez jutó tartozék, nevezetesen a konzolok által kibocsátott térhatású hang megszólaltatására hivatott hangszórórendszer. Ilyen kiegészítő mindeddig nem szerepelt a Microsoft Xbox 360 konzoljának repertoárjában, ezt látván a japán Pioneer most hiánypótlóként bejelentette első, kifejezetten a redmondi konzolhoz igazított 5.1-es aktív hangfalszettjét.

A HTS-GS1 típusnevet viselő hangfalszett a gyártó adatai szerint 600 wattnyi zenei teljesítményt képes kipréselni magából a mélyláda és az ahhoz csatlakozó szatellitek segítségével. Az erősítőhöz egy analóg, valamint három digitális jelforrás csatlakoztatható (ebből kettő optikai, egy koaxiális porton), a rendszert emellett egy rádiótunerrel is felruházták, továbbá egy külső vezérlődoboz is hozzáilleszthető. A vezérlőegység, illetve a távirányító dizájn tekintetében teljes mértékben az Xbox 360 konzolra hajaz, utóbbi érdekessége, hogy a hangrendszer mellett a játékgép bizonyos funkciói is távirányíthatóvá válnak általa.

A Pioneer HTS-GS1 júniusban kerül forgalomba 500 dolláros (kb. 101 000 forintos) áron, azaz a legjobban felszerelt Xbox 360-nál is 25 százalékkal drágábban.

Előzmények

Hirdetés