Hirdetés

Új generációs vezeték nélküli routerek a Netgeartől

Az internet dinamikusan fejlődő szolgáltatásainak köszönhetően egyre több felhasználót érdekel a nagy teljesítményű vezeték nélküli hálózat kiépítése. A Netgear három új routerrel kívánja megerősíteni a pozícióját a hálózati eszközök piacán.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router WNDR3700 típusjelzéssel érkezik. Az új, ötödik generációs dizájnnal ellátott router, kétsávos, 2,4 és 5 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatra képes, emellett Gigabit Ethernet portokkal és USB csatlakozóval is rendelkezik. Utóbbi megteremti a külső USB-s tárolóeszközök csatlakoztatásának lehetőségét. A készülék 680 MHz-es MIPS processzort, nagy teljesítményű erősítőket, továbbá nyolc ultraérzékeny metaanyag-antennát tartalmaz, amelyek gyorsabb átvitelt tesznek lehetővé a vezetékes és a vezeték nélküli komponensek között, továbbá nagy hatótávolságú vezeték nélküli lefedettséget biztosítanak. Funkciói között  megtalálható a négyportos, alacsony energiafogyasztást biztosító, úgynevezett „zöld Ethernet" kapcsoló is, ezenkívül említésre méltó a vezeték nélküli video streaming tartalmakhoz kifejlesztett QOS (Quality of Service) szolgáltatás, illetve az egyérintéses Wi-Fi és tápellátás kapcsoló. A fogyasztás csökkentése érdekében pedig az adatátviteli sebesség is igény szerint állítható.


Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router WNDR3700

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router DGND3300-as jelzéssel jelenik meg, és egy ADSL2+ modemet, illetve egy kétsávos, vezeték nélküli routert foglal magába, amely 2,4 és 5 GHz frekvencián is működik. A termék kettős tűzfalvédelmet és hálózati címfordítást (NAT) alkalmaz, amelyek elrejtik a számítógépet és a fájlokat a külső felhasználók elől, továbbá tartalmaz egy csomagvizsgáló SPI (Stateful Packet Inspection) tűzfalat is, amely megtagadja a személyes adatokra vonatkozó külső kéréseket. A készülék igény szerint vezeték nélküli ismétlőként is konfigurálható a tartomány megduplázása érdekében. A vállalat az új modem routerrel azon DSL-felhasználók igényét próbálja kielégíteni, akik egyetlen integrált vezeték nélküli routerrel és DSL modemeszközzel szeretnék kielégíteni hálózati tevékenységeiket.


Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router DGND3300

A MBR624GU jelzésű Netgear 3G Mobile Broadband Wireless Router azonnali Wi-Fi hotspotot és 3G szélessávú mobil hozzáférést biztosít gyakorlatilag bárhol, oly módon, hogy csak csatlakoztatni kell a routerhez egy kompatibilis 3G USB modemet. A felhasználók így akár utazás közben, bárhol létrehozhatják Wi-Fi hálózatukat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router automatikusan észleli a kompatibilis 3G USB modemeket és a használható mobil hordozóhálózatokat, így szinte azonnal felépíti a szélessávú kapcsolatot. A készülék támogatja az SPI tűzfalat, a behatolások naplózását és jelentését, a szolgáltatásmegtagadásos (DoS) védelmet, akár öt IPsec VPN végpontot és a NAT szolgáltatást.


Netgear 3G Mobile Broadband Wireless Router MBR624GU

Természetesen mindhárom termék rendelkezik WPS, azaz Wi-Fi Protected Setup kompatibilis, úgynevezett Push ’N’ Connect szolgáltatással, mely egyszerű kalibrálhatóságot tesz lehetővé. A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700), RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router (DGND3300) és 3G Mobile Broadband Wireless Router (MBR624GU) modelljei 2009 első negyedévétől lesznek kaphatók, 179, 169, illetve 129 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés