Hirdetés

Otthoni hálózati mindenessel jelentkezik a D-Link

A D-Link bejelentette DIR-685 névvel illetett storage routerét, mely NAS-ként működő merevlemezzel, nyomtató- és szkennermegosztással, illetve beépített 3,2 hüvelykes LCD monitorral kínál vezeték nélküli hálózati megoldást egy kompakt asztali készülék személyében.

Az új router a legújabb, 802.11n vezeték nélküli technológiát alkalmazza, a négy darab LAN és egy WAN vezetékes portja pedig gigabites sebességű. A beépített kijelző képmegjelenítési és videolejátszási funkciójának köszönhetően egy látványos digitális fotókeret látszatát kelti, ezért a termék bátran kitehető akár a nappali közepére is, így elősegítve a lakás egyes pontjainak megfelelő lefedettségét. Az új modell támogatja a WEP, a WPA, a WPA2 és a WPS titkosítást, illetve a QoS forgalomszabályozást.

A beépített hálózati háttértároló (NAS) UPnP szerverként támogatja a médialejátszást, de programozott BitTorrent letöltések is kezelhetők. Természetesen a NAS hagyományos backup mentési funkciói is beállíthatók. A beépített ftp-szervernek köszönhetően a készüléken tárolt fájlok, fotók vagy zenék bárhonnan elérhetők, akár az otthoni hálózaton vagy az interneten keresztül is. A DIR-685 hátlapján található két USB port – a D-Link saját fejlesztésű SharePort technológiáját alkalmazva – a hálózathoz csatlakozó felhasználók számára elérhetővé teszi a legkülönbözőbb USB eszközök (nyomtatók, szkennerek, külső merevlemezek) használatát. A monitor grafikus felületén természetesen elérhetők és kezelhetők a különböző router és NAS funkciók is.

A DIR-685 alkalmazza a D-Link Green technológiáját, mely számos módon csökkenti a router energiafelhasználását: az áramfelvételt hozzáigazítja a portokra csatlakozó eszközök állapotához, kikapcsolja, illetve készenléti módba helyezi az LCD képernyőt, és időzített beállítási lehetőséget biztosít a Wi-Fi antennához.

A készülék várhatóan 2009 májusától kerülhet a hazai boltok polcaira, ajánlott fogyasztói ára előreláthatóan 85 000 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés