Hirdetés

D-Link: kettő az n-ediken

A D-Link bejelentette Quadband Home routerét, mely két Wireless N sebességű frekvenciatartományt kínál az internetes forgalom számára. Ennek megfelelően a 2.4 és az 5 GHz-es sáv egyidejűleg használható. Az előbbi fenntartható nagysebességű böngészésre és levelezésre, az utóbbi pedig a HD video streaming vagy az IP-alapú videótelefonálás számára biztosít akadozásmentes videoképet és megfelelő hangminőséget. Az otthoni használatra tervezett router a 802.11n szabványnak megfelelően 300 Mbps-os sebességet kínál.


[+]

A termék támogatja az Intelligens QoS technológiát is, ami a multimédiás alkalmazások esetében jelenthet némi pluszt, hiszen a megfelelő sebesség érdekében a kritikus programok adatforgalmát előnyben kell részesíteni. Az eljárás automatikusan észleli a videó, hang és játék adatforgalmat, és biztosítja a megfelelő sávszélességet. A router SharePort funkcióval is rendelkezik, ez lehetővé teszi külső merevlemez vagy multifunkciós nyomtató csatlakoztatását, melyek így a hálózat minden felhasználója számára elérhetővé válnak. Az energiatakarékosság is kulcsszerepet játszott a fejlesztésnél, így a készülék támogatja a D-Link Green technológiát, aminek köszönhetően három módon is képes az áramfogyasztás csökkentésére. Észleli, ha az egyes portokra csatlakozó eszközök kikapcsolásra kerülnek, amennyiben ez bekövetkezik, készenléti módba helyezi az adott portot. A termék továbbá felméri a kábelek hosszát is, és ha ezek 100 méternél rövidebbek, csökkenti az áramfelvételt; emellett egyes időszakokra kikapcsolja a Wi-Fi antennákat is, ami jelentős energiamegtakarítást eredményez.

Gondolva a jövőre, a D-Link felkészítette a routerét az IPv6 támogatására is, így a most érvényben lévő IPv4 protokoll mellett a néhány éven belül elterjedő új szabványt is képes lesz kezelni.

A két 5 dBi antennával rendelkező D-Link Wireless N Quadband Home Router március végétől lesz kapható Magyarországon. Várható végfelhasználói ára 48 000 Ft körül mozog majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés