Hirdetés

Újabb energiatakarékos router a D-Linktől

A D-Link Xtreme N Dual Band Gigabit routere, a DIR-825, tartalmazza a cég Green Ethernet technológiáját, ami képes lekapcsolni a nem használt portokat. Két antennájának működése időzíthető, emellett a hozzá kapcsolódó kábelek hosszát figyelembe véve csak annyi energiát biztosít, ami az adatátvitelhez szükséges. A gyártó állítása szerint ezzel az áramfogyasztás akár 40%-kal  csökkenhet.

D-link DIR-825

Képes a 2,4 és 5 GHz-es frekvenciák használatára akár egyidőben is, a hozzá kapcsolódó eszközök hálózati forgalmát figyelve választja ki, melyik rádiófrekvenciát használja. Visszamenőleg kompatibilis a 802.11a/b/g szabványokkal, a zökkenőmentes adatszolgáltatásért QoS eljárás is beépítésre került, ami a HD Fuel widget segítségével nyomon követhető, szabályozható. A hálózat védelmére WPA és WPA2 titkosítás áll rendelkezésre, beállításához a Wi-Fi Protected Setup (WPS) révén PIN kód is használható, és nem hiányoznak a megszokott útválasztó, tűzfal, szűrő szolgáltatások sem. Vezetékes interfészei között egy WAN és négy LAN port található, mindegyikük gigabites.

Legnagyobb újdonsága a SharePort technológia, ami lehetővé teszi, hogy Universal Plug and Play (UPnP) nyomtatót vagy hálózati tárolót csatlakoztassunk a router USB portjára, amely így elérhető lesz a hálózaton keresztül is. Ezzel nem csak a nyomtatás válik egyszerűbbé, de a Draft N 2.0 szabvány lehetővé teszi a tárolóról HD anyagok streamelését is. A termék forgalmazása jövő héten indul meg, ára várhatóan 200 dollár körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés