Hirdetés

Thermaltake Chaser A71: a házsorozat legnagyobb tagja megérkezett

A Thermaltake-nél nincs megállás, rövid időn belül már a harmadik Chaser sorozatba tartozó ház érkezik a kínálatba: az A31 és A41 után most itt a A71, a család legnagyobb tagja. Az ATX és microATX mellet E-ATX méretszabványú alaplapok befogadására képes 537 x 221 x 565 mm-es méretekkel rendelkező, acélból formázott, alsótápos toronyház természetesen dizájnban és felépítésben is szorosan követi a sorozat nemrégiben bemutatott tagjait. A kívül-belül feketére fényezett kasztnin itt is megjelennek a kék díszbetétek, de a dizájn sem üt el az eddig megismerttől, főleg az A31-es modellel vonható párhuzam.


[+]

Az előlapon látható kilenc darab 5,25"-ös rekesztakaró inkább dísz, mint valóban használható funkció, ugyanis kívülről csak 3 darab 5,25"-es és egy darab 3,5"-es fiókhoz férhetünk hozzá, további öt darab rezgéscsillapítással rendelkező 3,5" vagy 2,5"-es rekesz rejtve található. Ez utóbbi ugyan eggyel kevesebb, mint az egy számmal kisebb A31-ben, ebben esetben a hatodik tároló a ház tetején található dokkolóba illeszthető, amely szintén lehet 3,5 vagy 2,5 hüvelykes.

A hűtést nem aprózta el a gyártó holmi 120 mm átmérőjű ventilátorokkal, így rögtön 200 mm-es darabokat szerelt az előlap mögé, a ház tetejébe, valamint az ablakos oldallapba. Hagyományosnak mondható 120 mm-es szélgép csak hátulra került, illetve opcionálisan alulra is beszerelhető egy ilyen, de szükség esetén utóbbinál egy 140 mm-es darab is elfér. Természetesen a porszűrőkről ezúttal sem feledkeztek meg, ahol arra szükség van.

Az alaplaptálcáról nem hiányoznak a megfelelő kivágások, szerelőnyílások, valamint a gumival bélelt kábelbújtató rések sem, a ház hátoldalán pedig a vízhűtés tömlőihez szükséges kivágásoknak is szorítottak helyet. A belső tér tágas, de a meghajtók számára kialakított rekeszek fixen rögzülnek, így legfeljebb 344 mm hosszú VGA befogadására van hely, míg CPU-hűtőből maximum 160 mm magas darab fér el.

Az előlapi I/O panel most is a ház, pontosabban az előlap tetején foglal helyet, amin egy pár USB 2.0-s és szintén egy pár USB 3.0-s portot kapunk egy-egy darab 3,5 mm-es jack ki- és bemenet mellett. Továbbá itt található a korábban említett külső "hot swap" SATA fiók is, aminek használata egyszerű: nincs más dolgunk, mint beleállítani a csatlakoztatni kívánt tárolót, majd az adott feladat végeztével (leválasztást követően) kihúzni a bölcsőből.

A Thermaltake Chaser A71 ház áráról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés