Hirdetés

Thermaltake Urban S71 ház nagyravágyóknak

A Thermaltake az utóbbi időben rendkívül sok házat mutatott be, aminek eredményeképpen teljessé vált a Chaser sorozat, illetve a most bemutatott modellel az Urban házcsalád piaci bevezetése is lezárult. A friss és ropogós Urban S71 toronyház a miditorony méretű S41 nagy testvére, néhány apró változtatással kiegészítve. A legfontosabb, hogy a méret- és tömegnövekedés (534 x 213 x 584 mm) árán a ház most a microATX és normál ATX méretű alaplapokon felül elnyeli az E-ATX méretű deszkákat is, így a bővítőkártyák számára rendelkezésre álló hátoldali kimenetek száma 7-ről 8-ra nőtt.


[+]

Bár az S71 keskenyebb, mint az S41, az előlap mögé bújtatott ventilátor 120 helyett immáron 200 mm átmérőjű, akárcsak a felül található légkavaró. Ezenkívül még két darab 120 mm-es szélgépnek van hely a ház aljában és hátulján, valamint a mosható porszűrők is megtalálhatók a repertoárban. Van viszont olyan pontja is az S71-nek, amiben nagyobb mérete ellenére rosszabbul teljesít az S41-hez képest, ez pedig a tárolók rendelkezésére álló 5,25"-es rekeszek száma, amiből négy helyett csak három darabot kapunk. Ezenkívül kívülről hozzáférhető 3,5"-es tárolóhelyből egyet, míg a belső 3,5/2,5"-es fiókokból összesen öt darab vehető birtokba. Ez utóbbi nincs két részre osztva, azaz nem kivehető, ami azt jelenti, hogy 344 mm-nél hosszabb VGA-k beszerelésére nincs lehetőség. Processzorhűtőkből egyébként 160 mm magas darabokat képes elnyelni.


[+]

Az alsótápos elrendezésű kuckó dizájnja nem változott. A kívül-belül feketére festett, lekerekített dizájnt felvonultató, acélból és műanyagból készülő ház ajtós előlapját szálcsiszolt alumínium borítja, illetve elérhető lesz ablakos és teli oldallapos kivitelben is, amelyekről most sem spórolták le a zajcsillapító betéteket. Az alaplaptálcán fellelhetők a kábelbújtató rések és a szerelőablakok, a hátoldalon pedig a vízhűtés tömlőinek elvezetésére szolgáló furatokkal is találkozhatunk. Amennyiben kompakt vízhűtést szeretnénk a házon belül elrejteni, úgy mind a hátsó, mind a ház tetején lévő ventilátorhelyek használhatók erre a célra. Végül, de nem utolsósorban az S71-nél nem feledkeztek meg az elhagyhatatlan I/O panelről (2-2 darab USB 2.0-s és USB 3.0-s porttal és jack audiocsatlakozókkal), valamint a 3,5 colos hot swap SATA dokkolóról sem.


[+]

Sajnos a Thermaltake nem adott meg ajánlott végfelhasználói árat az Urban sorozat legújabb, legnagyobb tagjával kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés