Hirdetés

Újabb "Tronkövetelő" a Thermaltake házkínálatában

A Thermaltake nemrégiben mutatta be a játékosoknak szánt Chaser A31-es toronyházát, amit most a Chaser A41 követ a sorban. Bár vannak eltérések, a két kuckó a dizájnjegyek – amiket állítólag a Tron ihletett – alapján le sem tagadhatja, hogy rokonságban állnak egymással. Az A31-hez hasonlóan acélból és műanyagból hajtogatott, ATX és microATX méretű alaplapokat befogadó 495 x 252 x 511 mm-es méretekkel rendelkező Chaser A41 midi torony viszont előlapját tekintve inkább a régi iskolát követi: csak négy darab 5,25"-es és egy darab 3,5"-es meghajtóhely férhető hozzá kívülről, alatta pedig a klasszikus perforált részt láthatjuk, melynek a hűtésben van szerepe.

Természetesen tárolóegységből sokkal többet képes fogadni, mint ami kívülről látszik, mivel az említetteken felül még 5 darab 3,5"/2,5"-es rekesz áll rendelkezésre rejtett formában, amiből négy darab fiókos rendszerű és ezek 90 fokban elfordítva foglalnak helyet. A kor követelményeinek megfelelően kettőt leszámítva mindegyik tároló szerszám nélkül szerelhető.

Az alsótápos elrendezésű ház belseje csak közepesen tágas, ugyanis az említett HDD rekeszek nem távolíthatók el, így legfeljebb 315 mm hosszú VGA befogadására képes, de a processzorhűtő számára fenntartott 175 mm bőségesen elegendő. Az alaplaptálcáról nem hiányoznak a szerelőnyílások és kivágások, illetve a kábelbújtató rések sem, melyek ezúttal is gumiszegélyt kaptak.

A hűtésért alapvetően három ventilátor felelős: egy 120 mm-es az említett perforált előlap mögött és a tárolók rekesze között bújik meg, egy darab szintén 120 mm-es a hátoldalon látható, míg a ház tetejébe egy 200 mm-es légkavarót szereltek. Ez az installáció opcionálisan kiegészíthető még egy 120 mm-es alsó egységgel is, de ezt külön kell beszerezni, ha igényt tartunk rá.

A folyadékhűtés támogatásáról sem feledkeztek meg a tervezők, ehhez a hátoldalon három darab gumiszegéllyel ellátott tömlőfuratot találunk, de a ház tetejének belső felére (a 200 mm-es ventilátor helyére) egy 240 mm hosszú radiátort is felcsavarozhatunk. Mosható porszűrőknek sem vagyunk híján, de ilyennel csak a tápegység ventilátora, a mellette található alsó ventilátorhely, valamint az előlapi szélgép rendelkezik. Végül, de nem utolsósorban az I/O pane a ház előlapjának tetején trónol és két USB 3.0-s kapu, illetve két darab 3,5 mm-es jack aljzat található rajta.

A márciusban megjelenő Chaser A41 ára egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy csak oldalablakos kivitelben, fekete és fehér színben lesz megvásárolható..

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés