Hirdetés

TheatriX tévétuner a Sapphire-től

A Sapphire máris bejelentette az ATI friss Theater 550 Pro chipjére épülő tévétuner-kártyáját. Az eszközről néhány adat és fotó is rendelkezésre áll, a gyártó azonban még nem nyilatkozott arról, mikor és milyen áron kerül a termék kereskedelmi forgalomba. Közleménye szerint az ATI egyelőre csupán mintákat szállít partnereinek, késztermékek az utolsó negyedévben várhatók.

A Sapphire TheatriX kártyája az ATI lapkájának képességeit kihasználva hardveres MPEG-2 videokódolást és legfeljebb 48 kHz mintavételezési frekvenciájú MPEG, illetve kétcsatornás Dolby Digital hangkódolást biztosít. Az NTSC és a PAL szabványt támogató kártya FM rádió vételére is képes, és többféle sztereó tévé-audiojelet tud dekódolni. A Theater 550 Pro lapka hatékonyan szűri az analóg jelben lévő zajt, és filterezési technológiáinak köszönhetően a mozgóképek minősége jelentősen javult az előző generációhoz képest.

A Sapphire PCI csatolójú kártyáján a kompozit bemenet mellett egy S-Video bemenet is helyet kapott, így tévéadások és kamerák vagy más készülékek képe egyaránt megjeleníthető a számítógépen. A TheatriX egy 16 MB-os DDR-memóriavezérlővel is rendelkezik. A csomag egy távirányítót, Cyberlink PowerCinema szoftvert és Windows 9x, Me, NT, 2000 és XP operációs rendszerekhez való meghajtókat is magában foglal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés