Hirdetés

Leadtek: tunerkártya hardveres MPEG-2 kodekkel

A Leadtek WinFast PVR2000 kártyája segítségével PAL, SECAM és NTSC formátumú tévécsatornák, valamint sztereó FM-rádióállomások adását foghatjuk, illetve rögzíthetjük a számítógépen. Az eszköz azonban nemcsak tunerként funkcionál: hardveres és szoftveres kodekek segítségével a különböző forrásokból származó anyagokat tömöríthetjük és rögtön merevlemezre, CD-re vagy DVD-re menthetjük. Külső jelforrásként S-Video és kompozit bemenet is rendelkezésre áll, de a kártya támogatja WMV, illetve WMA formátumú webes médiafolyamok rögzítését is.

A WinFast PVR szoftver MPEG-1/2/4 és WMV videokódolást biztosít, amelyekre alapozva szabványos VCD-k, SVCD-k és DVD-k készíthetők; hangot MP3 és WMA formátumban tömörít. A kártyára ültetett chip MPEG-2 kódolást végez, ennek használatával a processzor tehermentesíthető, így más alkalmazásokat gond nélkül lehet használni videórögzítés közben.

Az eszköz segítségével teletext-oldalak is megtekinthetők, tévéadások, videók kimerevített kockáit JPEG, BMP, PNG vagy TIFF formátumban tárolhatjuk. A szolgáltatások listájáról a kép a képben és a time-shifting funkciót érdemes még említeni, utóbbival felvétel közben is szabadon böngészhetünk a már rögzített anyagban.

A PCI felületű kártyához távirányítót is mellékel a gyártó; a videók megtekintését, szerkesztését és optikai lemezre írását a Ulead Video Studio 7.0, DVD Movie Factory 3.0, WinDVD és MuVee Auto Producer 3 Magic Moment szoftverekből álló csomag teszi lehetővé. A WinFast PVR2000 129 eurós áron kerül az üzletek polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés