Hirdetés

Tévétunerrel látta el videokonverterét a Plextor

A Plextor a tavasszal megjelent ConvertX PX-M402U jelű külső videokonverterét most tévétunerrel egészítette ki, így a szeptember végétől elérhető ConvertX PX-TV402U teljes értékű megoldást nyújthat akár noteszgépek felhasználóinak is. A készülék az első PVR (Personal Video Recorder), amely rendelkezik a DivXNetworks tanúsítványával.

A tömörítést végző chip az analóg NTSC, PAL és SECAM formátumokat támogatja, a tévétuner azonban csak NTSC-jeleket képes fogni, így a készülék egyelőre korlátozottan alkalmas európai használatra. Az elődhöz hasonlóan egy S-Video és egy kompozit videobemenet, továbbá egy sztereó audiobemenet is rendelkezésre áll. Hardveresen MPEG-1/VCD, MPEG-2/DVD, MPEG-4 (öt minőségfokozat) és DivX Home Theater (720x480 pixel, max. 6 Mbps), illetve DivX Portable (352x240 pixel, max. 2 Mbps) formátumú anyagok kódolása biztosított, az adatok USB 2.0 interfészen jutnak a számítógépre. A hangot MPEG-1 Layer 2 (MP2) tömörítésben adja tovább az eszköz.

Szoftveresen tovább bővíthetők a lehetőségek, megfelelő teljesítményű számítógéppel a következő formátumokba alakíthatók a mozgóképek: DivX Handheld, DV-AVI, MPEG-2/SVCD, Windows Media (WMA, WMV, ASF), MPEG Audio, LPCM Audio és Dolby Digital Audio.

Szerkesztéshez és DVD-készítéshez a WinDVD Creator 2-t mellékeli a gyártó, videórögzítéshez a WinDVR áll rendelkezésre, ezt a TitanTV webalapú műsorfüzete egészíti ki, amelynek segítségével a felvétel könnyedén előre programozható. A felvett anyagok a merevlemezre kerülnek, de természetesen mód van CD-re vagy DVD-re való másolásukra is.

A készülék használatához legalább 1,8 GHz-es Pentium 4 processzor, 256 MB RAM és kellő kapacitású winchester ajánlott. Az operációs rendszerek közül csak Windows 2000-hez és XP-hez kínálnak meghajtóprogramot. A ConvertX PX-TV402U 199 dolláros áron kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés