Hirdetés

Itt az ATI All-in-Wonder X800 XT

Az új All-in-Wonder X800 XT multimédiás kártyán a grafikus megjelenítésért – amint azt a terméknév jelzi – a Radeon X800 XT grafikus processzor felel. A gyártó közleménye szerint a chip és a memória a típusra jellemző órajeleken, 500/500 MHz-en fut e modellen is.

A kártya egyetlen bővítőhelyet foglal el – ezzel a tulajdonságával egyedül áll a DVI-I- és VGA-kimenettel, valamint tv- és rádiótunerrel rendelkező multimédiás megoldások között. Újdonsága, hogy a ki- és bemeneti csatlakozók egy külső modulon kaptak helyet. Az Észak-Amerikai piacra szánt változat digitális tv-tunere – a rádióállomások mellett – 125 tévécsatorna vételére képes.

A mellékelt szoftverek között megtalálható a Multimedia Center 9.02-es verziója, amelynek egyik új szolgáltatása az Eazylook. Ez nem más, mint a funkciók – például a DVD-lejátszás– menürendszerének jó olvashatóságát televízión is biztosító alkalmazás. E mellett a Pinnacle Studio 9, a Serious Magic Visual Communicator, a muvee autoProducer és a Matchware Mediator 7 szoftvereket mellékeli a kártyához a gyártó.

Az All-in-Wonder X800 XT ősszel kerül az észak-amerikai boltokba, ára 499 dollár lesz. Európában a kártyát a kanadai vállalat gyártópartnerei, a Connect3D, a Hightech Information System, az Info-Tek, a Sapphire és a Tul forgalmazza majd – e változatok szolgáltatásai eltérhetnek a fent felsoroltaktól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés