Hirdetés

Megjelent az ATI új analóg tunerchipje

Az ATI bejelentette új analóg tunerchipjét, a Theater 550 Prót. Az FM rádiót, illetve NTSC és PAL videoformátumot támogató lapka több újdonsággal is szolgál a képminőség javítása és a költségek alacsonyan tartása érdekében.

A bejövő analóg jel erősségének hirtelen ugrása a fényerő rövid ideig tartó változásában mutatkozhat meg; az effajta hibák az automatikus jelerősség-szabályzóval (Automatic Gain Control, AGC) ellátott 12 bites analóg-digitális átalakító segítségével küszöbölhetők ki. A 3D Comb Filter a következő képkockát megvizsgálva elkülöníti a változó területeket a nem változóktól, így segít elkerülni elszíneződések, illetve kisebb képhibák keletkezését. A kép élességét az ötsoros 2D Comb Filter növeli, és külön áramkör szolgál a kompozit jelben található zaj kiiktatására.

A lapka több audioformátumot is támogat, és tökéletes szinkronizációt biztosít a kimenő videóval. A Theater 550 Pro nyers digitális vagy MPEG-2 kódolású folyamot képes kiadni, amely aztán más kodekek használatával is tömöríthető, vagy közvetlenül rögzíthető. A chip az integrált IF-demodulátor révén különösen költséghatékony tunerkártyák építését teszi lehetővé. PCI és PCI Express x1 interfésszel egyaránt rendelkezik, kompakt felépítésének és energiatakarékos működésének köszönhetően pedig nemcsak asztali számítógépekben, hanem notebookokban, sőt alaplapra integrálva is megjelenhet. All-In-Wonder kártyákon egyelőre nem használják fel a lapkát, mert ehhez biztosítani kell a SECAM-támogatást is, ez pedig még hónapokig húzódhat.

A nagyobb gyártók közül a Gigabyte, az Info-Tek, az MSI, a Sapphire, a Tul és a Yuan High-Tech Development máris bejelentette az új termék alkalmazását, a noteszgépek készítői közül pedig az Acer és több OEM-gyártó: a Compal, a Quanta és a Wistron jelezte érdeklődését. A Theater 550 Pro együttműködik az ATI Multimedia Centerével, valamint a Cyberlink PowerCinema és az Intervideo WinDVR, Home Theater alkalmazásaival. A kanadai vállalat jelenleg mintákkal látja el partnereit, kész termékek még ebben az évben várhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés